100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 1 september 2022

Bruisend (na)zomeren met de cava’s van U Mes U

Bruisend, fris, fruitig, complex, smaakvol, maar ook milieu- en diervriendelijk? Jazeker! In de webshop van Los Sueńos hebben we weer iets bijzonders, hoor. Deze cava’s van U Mes U, uit Font-Rubí,zijn vegan én organic gecertificeerd. Bubbelen was nog nooit zo lekker en verantwoord. Welke U Mes U schenkt U?

 

Sulfietloos genieten met de DENEB:https://www.lossuenos.eu/cygnus-deneb-bn-reserva.html

 

Wat we over deze prachtfles kunnen zeggen? Ten eerste, de wijnen uit deze Cygnus lijn zijn genoemd naar de sterren, dat kun je ook zien aan het etiket. Voel jij je ook zo’n ster? Schenk dan een glaasje! Ten tweede: deze bijzondere versie van Xarel·lo, is expressief in haar aroma’s. Robuust, pittig, tikkie notig. Een elegant glas bubbels, zonder toegevoegde sulfieten. Een zuiver glas cava. Kaviaar, toastje paté erbij?

Garnacha en Pinot Noir vereeuwigd in deze cava rosé:https://www.lossuenos.eu/cygnus-giennah-brut-rose-eco.html

 

Sensueel, delicaat, fruitig en bloemig. In dit glas wil je duiken! De druiven worden geplukt van eigen wijngaard in Penedès, 350 meter boven zeeniveau. Wij durven dit dorstlessende glas best naast een fijn borrelplankje te serveren, maar ook een coupe verse aardbeien als wijn-spijs combinatie slaan we niet over. Of een lekkere tip -misschien vloeken in de kerk?- gooi een bevroren aardbei in het glas rosébubbels. Lekker nazomeren met dit zalmroze en fruitige aperitief!

Bijzondere Reserva van 100% cavadruif Xarel·lo:https://www.lossuenos.eu/rara-avis-territ-xarello-bn-eco.html

 

Proef het terroir van Penedès! De most van de beste  Xarel·lo druiven worden in vaten van Frans eiken gefermenteerd, daarna ‘sur lie’ opgevoed. De intense aroma’s stuiven het glas uit: gekarameliseerde appeltjes en noten, als amandelen. Heerlijk romige mousse, met een fijne bubbel. Klinkt dat als verwennerij? Pak er dan een likje foie gras bij. Mocht je het alsnog graag vegan willen houden, kan een goede plantaardige risotto ook prima bij deze topper van een cava.

 

Bekijk alle bijzondere cava’s van U Mes U hier: https://www.lossuenos.eu/brands/u-mes-u/

 

Meer bubbel suggesties van andere wijnhuizen? Kijk dan nog even hiernaar:

Lía by Nivarius Pét - Nat 2020 Rosado Nature

Een pet-nat? Ja! De afkorting voor ‘petillant naturel’. We hebben het hier over een natuurlijk gisting; puur natuur! De kleur is zalmroze met een oranje gloed. In de neus intense aroma's van peer, appels en steenfruit, met een hint van rood fruit, wilde aardbeien en witte bloemen.

 

Alegria de Tharsys 

Goed voor de dorst! En voor elk moment van de dag. In de neus een explosie van fruitige aroma’s: abrikoos, appel, mispel, perzik met een zacht vleugje zoethout. De smaak is rond en romig, met een mooie balans tussen zuurgraad en zoetheid. Mooie, verfrissende mousse.

Goed koud is ‘ie (mag zelfs tot 3°C) zelfs lekker bij ijs, yoghurt, compotes, maar ook heerlijk bij bv zalm en avocado op toast. Ook kan deze cava gemixt worden met een scheutje perzik- of sinaasappelsap. Cocktail hour baby!

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »