100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 7 april 2023

Het lijkt wel lente.....

5x Een Lekkere Lente | Wijn en spijs tips

Voorzichtig aan lijkt het soms wel lente… De zin in frisse witte wijnen en knisperende rosé borrelt langzaamaan op. Heerlijke picknicks in het park, een borrel op het dakterras of een familiefeestje in de tuin? Los Sueños zou Los Sueños niet zijn als we niet van de gelegenheid gebruik zouden maken om alvast een fijn lenteachtig wijn-spijs lijstje te maken.

 

De Marina Alta is een unieke wijn, aromatisch, fruitig, puur. Met een heel licht zoetje (de wijn wordt echter droog genoemd) is deze wijn toegankelijk voor zowel de ervaren wijnkenner als voor iemand die de wijnwereld aan het ontdekken is.
Gemaakt van de Spaanse druif en superster Moscatel de Alejandría. Het mondgevoel is vol en zeer fruitig, met tonen van anijs en venkel. De zuurgraad en zoetheid zijn goed in balans. Het is een unieke, bijzondere wijn, evenwichtig en rond. We zouden er best een fijn oestertje bij weg willen slobberen, wat jij? Probeer de oester met een vinaigrette, of gewoon puur natuur?


Dahlia Rosado
Licht en zacht roze van kleur, oogt fris en onschuldig. Maar laat je niet voor de gek houden door de kleur. De smaak is intenser dan je zou verwachten. Bloemen, aarbeien en kruidigheid in de neus. Een droge en fruitige toets in de afdronk. Deze Dahlia Rosado is gemaakt van 100% Garnacha druiven en komt uit Peñedes. Leg wat verse sardientjes op de grill, verse groenten erbij? Alsof het allang zomer is!

Viña Sanzo Verdejo Clasico
Denk je lente? Dan roep je Verdejo! Deze wijn komt uit het gebied La Seca, waar de grote Verdejo huizen hun oorsprong hebben. De druiven staan op een mineralige bodem wat ook in de wijn tot uitdrukking komt. Deze wijn is fris en fruitig, en gemaakt van 85% Verdejo en 15% Sauvignon Blanc. Gemakkelijk om te drinken en superlekker bij een vers bordje sushi. Zalm, tonijn, garnaal… Of allemaal!

Pedralonga Terra de Godos
Terra de Godos is de 'instapwijn’ van Adega Pedralonga. Een heerlijke kraakfrisse Albariño, die heel kenmerkend is; zoals een Albariño hoort te zijn. Het land, de manier van wijn maken, de druif, ze ademen hetzelfde ritme en sound uit, kenmerkend voor de regio.
De kleur van deze wijn is heldergeel met groene reflecties. De smaak is fris maar toch zacht, met een mooie zuurgraad, groene appel, mineralig. Heerlijk glas met een lange en geconcentreerde afdronk. Perfect bij een fijne maaltijd met witte asperges, geloof ons!


Cygnus Giennah Brut Rosé Eco
Een delicate wijn die verleidt met haar elegante aroma´s. Frisse en intense aroma´s met tonen van bloemen, bosvruchten en witte perzik kom je tegen in de neus. De smaak is fris, levendig en goed in balans. Giennah, een oranje reuzenster in het sterrenbeeld Zwaan, oftewel Cygnus genaamd, is de inspiratiebron voor deze weelderige, glinsterende en sensuele rosé Cava.
De Giennah is gemaakt volgens de methode traditional, met een tweede gisting op de fles, en van de druivenrassen Garnacha en Pinot Noir. Daarna minimaal 12 maanden sur lie gerijpt. De Cava is een brut.
Heerlijk als aperitief of bij koude voorgerechten: zoals een vitello tonato bijvoorbeeld? Of een heerlijk dessert op basis van vers rood fruit. Genieten!

Nu tot en met 22 april 2023 bij aankoop van 6 flessen is de goedkoopste gratis!Klik op de flessen of deze link om ze te bestellen.

                         

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »