100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 23 februari 2023

Jij daar, rare druif! | 6x Spannende wijnen

Jij daar, rare druif! | 6x Spannende wijnen

Merlot, Syrah, Chardonnay… ja, die kennen we nu wel, hè? Er zijn druiven waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, of die je in ieder geval niet zo vaak in de schappen ziet staan. Gelukkig houden wij wel van avontuur en hebben wij daarom wat ongewone wijnen van rare druifjes in het assortiment. Wat dacht je van de Brujidera? Precies. Nooit van gehoord! En lekker dat ‘ie is joh…


Druif Merseguara van Rodriguez de Vera

Wijn: Sopla Levante Pinomar Orange 2020

Wijnmaker Pepe Rodriguez de Vera heeft zichzelf overtroffen met deze wijn! Geweldige, frisse, fruitige wijn, aromatisch, met heel veel karakter. In de neus Mediterrane kruiden en specerijen, die in de smaak terugkomen met licht ziltige tonen.
De wijn komt van druivenstokken die geplant staan in het gebied La Mata bij Torrevieja, dicht bij de Middellandse zee. De wijn is gemaakt van 95% Merseguera druiven gemengd met 5% Moscatel. De stokken staan ‘pie franco’, dat wil zeggen op hun oorspronkelijke wortels, en zijn zo’n 60 jaar oud. De wijn heeft 8 maanden rijping ondergaan in aardenwerken kruiken, waarvan 3 weken met schilcontact.
Het is juist door dat schilcontact een ‘Orange natural’ wijn geworden, uit het gebied Alicante! Het is een witte wijn, maar door de vinificatie heeft deze wijn een oranje kleur gekregen. Nog bijzonderderder… er zijn maar 2500 flessen van gemaakt!

 

Druif Bobal van Pago de Tharsys

Wijn: Carlota Suria Bobal Organic 2019


Kamertemperatuur? Neuh… dat is te warm. Serveer deze wijn van de Bobaldruif tussen de 16 ºC en 18 ºC in middelgrote wijnglazen. Lekker bij wat vettere vleesgerechten: worstjes, varkensvlees schouder, wild en traditionele of langzaam gekookte stoofschotels.
De kleur van deze wijn is diep robijnrood en helder. In de neus intense aroma’s van rode bessen, rijpe kersen en rode pruimen. Ook geroosterde tonen van mokka en toffee kom je tegen.
De smaak is van intens rode bessen, met name rode pruimen. Een prachtige balans tussen fruitigheid en rijpheid. Met een laaaaaaange afdronk waarin hints van geroosterde specerijen zoals kruidnagel en nootmuskaat naar voren komen. Heerlijk!


Druif Malvasia de Sitges van Set & Ros

Wijn: Costenc White 2018


Wat een bijzondere wijn, Malvasia de Sitges is de druif! Het landgoed waar deze wijn vandaan komt is gelegen net achter de kust van de Middellandse zee, aan de voet van het Miramar gebergte op 550 meter hoogte, in de regio van Les Costes, in de provincie Taragona.
Er waait hier veelal een frisse zeebries gedurende de dag, waar het overdag erg warm kan worden, maar 's nachts heerlijk afkoelt, wat de druiven ook erg fijn vinden, en een optimale rijping geven.
Voor de oogst zijn alleen de rijpste druiven geselecteerd, er is meerdere keren met de hand geplukt. Een deel van de oogst is gefermenteerd in geselecteerde Frans eiken vaten en het andere deel is gefermenteerd in roestvrijstalen tanks.
De kleur van deze wijn is bleek citroengeel. In de neus aroma's van rijpe steenvruchten zoals perzik en abrikoos, noten, met op de achtergrond wat exotische geuren. De smaak heeft een zeer aangename zuurgraad, die lang aanhoudt, en zeer karakteristiek is.


Druif Mencía van Adega Valdavia

Wijn: La Flor de Margot Mencía 2019


Met deze wijn die gemaakt is van 100% Mencía, vervolgt Alberto van Adega Valdavia zijn verhaal om monocépages te maken van de regionale druivenrassen. En mooi streven, met mooie resultaten.
Met de Flor de Margot Mencía tracht hij de expressiviteit van deze variëteit te behouden door de wijn te maken met een minimum aan interventie en zonder gebruik van hout, om een evenwicht te bereiken tussen intensiteit, frisheid en elegantie.
Van een tweetal percelen is ongeveer 1500 kilo druiven geoogst, waar zo’n 1000 liter wijn van is gemaakt. Ook een zeer kleine oplage dus!


Druif Brujidera van Garagewine

Wijn: Garagewine Brujidera 2020


Deze ken je nog niet toch? Het wordt de heksendruif genoemd! Het is een authentiek ras in Castilla. En bijna uitgestorven, maar de jongens van Garagewine blazen de druif nieuw leven in! De twee neven (zelf vinden ze dat ze meer broers dan neven zijn) Jesús Toledo en Julián Ajenjo zijn in de garage van opa begonnen met het maken van wijn. Inmiddels bezitten ze een prachtige, kleine bodega, met alle mogelijke faciliteiten. Deze jonge wijnmakerij is absoluut niet te stoppen.
Deze wijn is kersenrood van kleur, met een robijnrode rand. In de neus complexe en frisse aroma's die doen denken aan kersen, wilde aardbeien en grapefruit. De smaak is fris en elegant, met een zachte en aangename zuurgraad. Medium body maar wel met een lange afdronk. Zeker het proberen waard, je zult verrast zijn.


Druif Tinto de la Pámpana Blanca ook van Garagewine

Wijn: La Autóctona by Garagewine 2018


La Autóctona wordt gemaakt van de druif Tinto de la Pámpana Blanca. Ondanks dat deze druif blanca wordt genoemd, is het een rode druif! Hoe bijzonder! Dit ras komt alleen voor in Castilla la Mancha, en wel in het Todelo gebied. De wijn heeft een robijnrode kleur. Het aroma in de neus is prachtig intens.
Maar niet alleen dat maakt deze wijn uniek: deze wijn heeft een bijzonder en mooi verhaal. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan de Caico Foundation, een stichting die zich inzet om de levensomstandigheden van kinderen met kanker en hun families te ondersteunen.
Dus, probeer jij snel een vreemd druifje?

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »