100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Garagewine La Autóctona - 2018

Garagewine La Autóctona - 2018
Productomschrijving
La Autóctona by Garagewine 2018 La Autóctona wordt gemaakt van de druif Tinto de la Pámpana blanca. Ondanks dat deze druif blanco wordt genoemd is het een rode druif! Hoe bijzonder! Dit ras komt alleen voor in Castilla la Mancha, en wel in het Todelo gebied. De kleine wijngaard ligt op het perceel Pozo del Arbol in de gemeente Puebla de Almora...

La Autóctona by Garagewine 2018

La Autóctona wordt gemaakt van de druif Tinto de la Pámpana blanca. Ondanks dat deze druif blanco wordt genoemd is het een rode druif! Hoe bijzonder! Dit ras komt alleen voor in Castilla la Mancha, en wel in het Todelo gebied.

De kleine wijngaard ligt op het perceel Pozo del Arbol in de gemeente Puebla de Almoradiel (Toledo), met een hoogte van 632 meter en aangeplant in 1913 pie franco, wat betekent op hun originele wortelstokken. De wijnbouw is natuurlijk en biologisch zonder gebruik van chemische producten. Deze maatregelen met het respect voor het milieu van de wijngaard geven brengen wijnen voort met een duidelijke uitdrukking van het terroir en zijn ieder jaar weer bijzonder.

De oogst vindt plaats in de 3e week van september in kratjes van 10 kg. Er wordt een dubbele selectie van de trossen gemaakt, eerst in de wijngaard en vervolgens in de bodega. Daarna worden de druiven ontsteeld en met de voeten geperst. De fermentatie vindt plaats met de eigen inheemse gisten. De wijn wordt gerijpt gedurende 463 dagen in Frans en Amerikaans eiken vaten met een medium plus toast. Na overheveling om de resten te verwijderen door natuurlijke decantatie, wordt de wijn ongefilterd  gebotteld.

Deze wijn heeft een bijzonder en mooi verhaal. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan de Caico Foundation, een stichting die zich inzet om de levensomstandigheden van kinderen met kanker en hun families te ondersteunen.

Zie je trouwens het vrouwengezicht in het etiket? 

De wijn heeft een robijnrode kleur. Het aroma in de neus is prachtig intens. Drink deze wijn wat koeler, zo'n 14 tot 16 graden.

Algemeen

Het #Garagewine project begon in 2015, in Quintanar de Orden, een klein plaatsje in regio Toledo, ongeveer 100 km ten zuiden van Madrid.

De 2 neven (zelf vinden ze dat ze meer broers dan neven zijn) Jesús Toledo en Julián Ajenjo zijn in de garage van opa begonnen met het maken van wijn. Inmiddels bezitten ze een prachtige, kleine bodega, met alle mogelijke faciliteiten. De wijngaarden waren al jarenlang in bezit van de familie, maar de druiven werden verkocht aan de coöperatie.  Deze jonge wijnmakerij is absoluut niet te stoppen.

De rassen waarvan ze wijn maken zijn veelal lokale variëteiten zoals Brujidero, Aíren, Pámpana blanco (is rood overigens en zij zijn de enige wijnmakerij in Spanje die hiervan wijn produceert), Verdoncho, met verrassende resultaten. Zij doen dit met heel veel passie en respect voor het land, en de inheemse rassen. De wijnen zijn allemaal perceelwijnen, elke wijn is afkomstig van druiven van hetzelfde perceel. De druivenstokken zijn over het algemeen oud, van 50 tot zelfs 100 jaar toe. Ze krijgen nooit water toegediend, ook niet in tijden van grote waterstress. Er wordt volledig ecologisch en traditioneel gewerkt in deze bodega.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS330918
Bodega
# Garagewine
Gebied
vt Castilla,Toledo
Druivenrassen
100% Tinto de la Pámpana Blanca

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Garagewine La Autóctona - 2018
GaragewineLa Autóctona - 2018

De top van Toledo...

De top van Toledo...

€32,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »