• Bel ons op: +31 (0)630-994630

Agenda

UNIEKE ONTMOETINGEN MET WIJNMAAKSTER CLARA VAN BODEGAS BENTOMIZ

 
Nog een paar weken en Clara Verheij, wijnmaakster en eigenaresse van Bodegas Bentomiz, komt naar Nederland!


De Nederlanders Clara Verheij en André Both verhuisden in 1995 naar Spanje,  naar de Axarquia in Malaga. André, een civiel ingenieur, begon een bouwbedrijf en Clara opende een taalschool. Maar tijdens de bouw van hun toekomstige huis, ontstond het idee om zelf wijn te gaan maken. Immers op hun grond lag ook een wijngaard, waar o.a. Moscatel de Alejandria op stond. Als liefhebbers van mooie wijnen en de passie van André voor de gastronomie was het idee al snel geboren.
Met behulp van hun Spaanse team werd de wijngaard gerenoveerd; nieuwe wijnstokken werden geplant, naburige wijngaarden werden aangekocht, een productiegebied gemaakt en de eerste wijn geproduceerd.
De vraag naar hun mooie wijnen is snel gegroeid, zowel in Spanje als in het buitenland zijn de Ariyanas wijnen bekend geworden bij de wijnliefhebbers.
Clara en André gebruiken alleen de beste druiven om hun wijnen van te maken. Ze hebben de beschikking over ca. 25 ha druiven, het grootste gedeelte is met de Moscatel de Alejandria aangeplant. Deze druif is veelvoorkomend in het wijngebied van Málaga, waar veel zoete wijnen vandaan komen.

Bodegas Bentomiz waar de Ariyanas wijnen gemaakt worden,  ligt in de buurt van Sayalonga, in de heuvels van Malaga, en met uitzicht op de Middellandse Zee.
Het klimaat heeft lange droge zomers, maar  door de hoge ligging en de zeewind wordt het niet al te warm. De wijnstokken zijn 80 tot 100 jaar oud, en staan op een leisteen bodem, de "terruño pizarroso”. In combinatie met de moderne vinificatietechnieken die worden toegepast hebben de wijnen ook een mooie mineraliteit. De wijnstokken staan laag bij de grond, in gobelet oftewel bush vine gepland, vaak in kuilen om zoveel mogelijk regenwater op te vangen. Irrigatie wordt op deze bodega niet toegepast.

Sinds enkele jaren werken wij met hun prachtige gastronomische wijnen, die in veel sterren-restaurants worden geschonken.

Clara komt nu haar wijnen aan u laten proeven.

Op 3 prachtige, unieke locaties worden de wijnmaakster-diners en lunch gehouden. 


 • Woensdag 19 juni 2019: Diner in Huize Haanwijk in Sint-Michielsgestel (VOLGEBOEKT)
 • Donderdag 20 juni 2019: Lunch bij Restaurant 't Jagthuijs in Ulvenhout
 • Vrijdag 21 juni 2019: Diner bij Peter Batelaan in zijn huiskamerrestaurant in Rijswijk (den Haag)

Kortom, het belooft prachtig te gaan worden! Hier worden alle diners toegelicht, u treft de uitnodigingen van de restaurants aan, waar u tevens direct kunt reserveren.

Er is altijd wel een locatie bij u in de buurt. Komt u ook?
     
    
                   


Woensdag 19 juni 2019

DINER HUIZE HAANWIJK - SINT MICHIELSGESTEL - WELKOM BIJ MIEKE LENS

Chef Mieke Lens legt haar gasten in de watten in Huize Haanwijk, het prachtige pand op Landgoed Haanwijk dat Brabants Landschap in oude luister heeft laten restaureren. De keuken is er zes dagen in de week open.
Het is een bijzondere locatie voor een bijeenkomst met vrienden, familie en/of zakelijke contacten. 

Mijn leven heeft altijd al in het teken gestaan van koken. In eerste instantie gewoon omdat ik, Mieke Lens, het leuk vond, maar daarna ontdekte ik mijn ware passie in de professionele keuken. Na een gedegen opleiding aan de Belgische kust, aan Hotelschool Ter Duinen, mocht ik het ‘ware’ werk proeven. 
Met de ervaring van enkele jaren werken in diverse (sterren-)keukens in binnen- en buitenland, heb ik de keuze gemaakt om maatwerk te gaan leveren. Gebruikmakend van gezonde en seizoensgebonden streekproducten streef ik naar een maaltijd op niveau.

Bij Mieke wordt er vanaf 19.00 uur een 6-gangen diner voor € 75,00 inclusief de wijnen geserveerd. 

 • Datum: woensdag 19 juni 2019, aanvang 19.00 uur
 • Locatie: Huize Haanwijk, Haanwijk 1, 5271 VG Sint Michielsgestel
 • Reserveren is noodzakelijk en graag rechtstreeks bij Mieke, u kunt een email sturen naar: info@meal.nu  (De link werkt alleen mobiel) of telefonisch: 06-30 644300

    
Donderdag 20 juni 2019

LUNCH RESTAURANT 't JAGTHUIJS IN ULVENHOUT

Bij het t'Jagthuijs ervaart u het gastheerschap zodra u de voordeur opent, de zwarte brigade ontvangt u met het elan dat u van een gastheer mag verwachten: of het nu gaat om het aannemen van uw jas, de altijd prachtige boeketten verse bloemen, het zilveren bestek of het unieke stijlvolle interieur.

Gastheerschap bieden zij u alleen in de maat XXL.

De witte brigade onderscheidt zich in originaliteit, ambacht, oog voor primeurs en een niet te temmen enthousiasme, teneinde u ieder seizoen het beste te serveren.

Werkelijk alles wordt in eigen keuken bereid, of het nu gaat om het maken van hammen, patés, het fileren van de dagelijks aangevoerde verse vis, het uitbenen van het wild, het trekken van de diverse soorten jus, het maken van het ijs en friandises, niets is deze kanjers te gek.

Dankzij hun grote vakkennis maken ze hiermee het verschil.

Door alleen voor de allerbeste leveranciers te kiezen, het werken met Biologische producten en met in de fundering altijd respect voor de klassieke Franse keuken, worden hier de mooiste menu’s gecomponeerd.

Vanaf 12.00 wordt u ontvangen met een heerlijk aperitief, waarna de lunch geserveerd gaat worden met de bijpassende wijnen van Bodegas Bentomiz. Clara zal alles vertellen over haar wijnen en bodega.

De prijs van de 4-gangen lunch inclusief wijn en aperitief is € 67,50

 • Datum: donderdag 20 juni 2019, ontvangst 12.00 uur
 • Locatie: Restaurant 't Jagthuijs, Dorpstraat 3, 4851 CJ Ulvenhout (Breda)
 • Reserveren is noodzakelijk en kan bij het restaurant, tel.nr. 076-565 6956

      


Vrijdag 21 juni 2019

DINER HUISKAMERRESTAURANT PETER BATELAAN IN RIJSWIJK (DEN HAAG)

Het prachtige huiskamerrestaurant van Peter Batelaan aan de Haagweg 171 in Rijswijk leent zich uitstekend voor een geweldig diner met de wijnen van Bodegas Bentomiz.

Op vrijdagavond 21 juni 2019 kunt u zicht laten verwennen met de mooie gerechten van Peter waarbij bijpassende wijnen worden geserveerd.  Uniek en exclusief dus, waarbij maar beperkt plaats is voor 20 personen.

Peter Batelaan is vinoloog en chefkok heeft zijn sporen al jaren verdiend in de horeca. Hij zal u verrassen met zijn gerechten op topniveau in zijn prachtige huiskamerrestaurant.

De prijs van het 5-gangen met bijpassende wijnen is € 60,00. Clara is ook op deze avond aanwezig.
 • Datum: vrijdag 21 juni 2019, aanvang 18.00 uur
 • Locatie: Haagweg 171, 2281 AJ Rijswijk (Den Haag)
 • Reserveren is noodzakelijk en graag rechtstreeks bij Peter via tel: 06-34003224 of peterbatelaan@kpnmail.nl  (de link werkt alleen mobiel)

De resultaten filteren

Recent bekeken

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS