100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 2 augustus 2022

Verkoelende wijnen | Hot town, summer in the city

Het is heet, warm, klef, hot, gloeiend, verzengend. Tijd voor een plens verkoelende wijnen. We zetten even wat tips op een rijtje om de zinderende zomerdagen door te komen. Drie druiven die de dorst lessen? De frisse rakkers albariño, sauvignon blanc en de verdejo zijn bij uitstek de -go to- druiven wanneer je naar verkoeling snakt. Regel jij het zwembad en een tapa? Doen wij de wijn.

 

Albariño: proef de ziltige frisheid 

Contraaparede 2017

Deze wijn van 100% albariño is goudgeel van kleur. Een sensatie van krachtige aroma's van kweepeer, gekonfijt fruit, noten... allemaal met een achtergrond van een zilte natuur, zeewind, wilde kruiden, en graniet. Alsof je met je neus in de wind op de Noord-Spaanse kliffen staat. Armen wijd. Adem in, adem uit!

In de mond koel maar evenwichtig, met een mineralig maar ook fruitig karakter. Grote klasse, alles is aanwezig. Deze wijn heeft een grote complexiteit en persoonlijkheid! Jij toch ook?

 

Pedralonga Terra de Godos 2021

Tintelfris deze Terra de Godos! Het is de 'instap'wijn van wijnhuis Adega Pedralonga. Een heerlijke kraakfrisse albariño, die heel kenmerkend is zoals een albariño hoort te zijn. De kleur van deze wijn is heldergeel met groene reflecties. In de neus fris en mineralig. De smaak is fris maar toch zacht, met een mooie zuurgraad, proef groene appel.

Heerlijk glas met een lange en geconcentreerde afdronk. En die plons verfrissing!

 

Verdejo: een bloemige dorstlesser

 

Rodriguez de Vera Malprende Verdejo 2019

Wat een bijzondere Verdejo! Gemaakt van een blend met druiven van verschillende percelen, deels jonge stokken en deels zeer oude stokken. En dat proef je! Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zeeniveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Daar waait het lekker. Ook dat proef je! Deze verrassende wijn is helder, met een licht citroengele kleur, en heeft in de neus tonen van wit fruit, venkel, licht citrus en ook brioche-achtige tonen.

Heerlijk om zo te drinken, of bij een zwembad, het strand of in het park. Weet je: zet altijd maar een flesje koud!

 

El Quinto Paraje Barrica 2021 Verdejo

Niet zomaar een Verdejo! De druiven die voor deze wijn zijn geselecteerd zijn afkomstig van pre-phylloxera-wijngaarden. Sterke jongens dus. De bodem bevat veel mineralen die tot uitdrukking komen in deze geweldige wijn. Complex? Maar niet ingewikkeld. Bak een visje en drink deze adembenemende Verdejo.

De kleur van de wijn is strogeel, in de neus in deze fris en aangenaam, met zeer veel aroma's. De smaak is zeer elegant en romig. Fantastische wijn bij mooie visgerechten, aangenaam bij de Oosterse keuken, zeer aan te raden tijdens een hittegolf.

 

Sauvignon Blanc, heerlijk stuivende verkwikking

 

Habla de Ti..... 2021

Habla de Ti... 2021 is alweer de achtste jaargang van deze bijzondere witte wijn van het prestigieuze huis Bodegas Habla. Vernieuwend, modern en elegantie; dit is de filosofie van de bodega. Het blijft een succesnummer!

De smaak is aromatisch, fris, aangenaam en gemakkelijk om te drinken, en heeft een lange afdronk. Vooral heerlijk tijdens die warme zomeravonden, maar ook een prima begeleider bij mediterrane gerechten en jawel, tapas.

Leuk detail: de afsluiting is een glazen dop, die op iedere fles past. Bewaren dus! 

 

Alunado Sauvignon Blanc 2014 

Deze wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc. Alleen bij uitzonderlijke goede oogsten wordt deze wijn geproduceerd en op de markt gebracht, met een zeer beperkte oplage. Deze wijn maakt deel uit van de serie: "The Bootleg Wines, rare and unreleased" een speciale collectie wijnen van Bodega Pago los Balancines. Wijnen die maar af en toe gemaakt worden en verkrijgbaar zijn. Dus, grijp die kans!

De oogst vindt ’s nachts plaats in verband met het warme klimaat, waardoor de druiven anders al zouden kunnen gaan gisten, voordat ze in de bodega zijn. De wijn heeft zo’n  6 maanden in nieuwe Frans eiken vaten gerijpt.

De kleur van de wijn is strogeel met een gouden gloed. In de neus onderscheidend door het aroma van steenfruit, perzik en abrikoos. Op de achtergrond  tonen van aromatisch patisserie, wat kruidigheid van het eikenhout en de lie. De wijn is mineraal en aards. Jeetje wat een mond vol! Nu nog dat glas vol… en geniet!

En vanwege de warmte zijn alle witte wijnen tijdens de maand augustus 2022 met 10% korting te bestellen! Gebruik hiervoor kortingscode: ZOMER10. Je zou het er bijna warm van krijgen!

(zolang de voorraad strekt)

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »