100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Adega Eidos Contraaparede 2017

Adega Eidos Contraaparede 2017
Productomschrijving
Contraaparede 2017 Deze wijn van 100% albariño is goudgeel van kleur. Een sensatie van krachtige aroma's van kweepeer, geconfijt fruit, noten... allemaal met een achtergrond van een zilte natuur, zeewind, wilde kruiden, en graniet. In de mond koel maar evenwichtig, met een mineralig maar ook fruitig karakter. Grote klasse, alles is aanwezig. Deze...

Contraaparede 2017


Deze wijn van 100% albariño is goudgeel van kleur. Een sensatie van krachtige aroma's van kweepeer, geconfijt fruit, noten... allemaal met een achtergrond van een zilte natuur, zeewind, wilde kruiden, en graniet. In de mond koel maar evenwichtig, met een mineralig maar ook fruitig karakter. Grote klasse, alles is aanwezig. Deze wijn heeft een grote complexiteit en persoonlijkheid!
 

De wijnstokken van de Contraaparede zijn ca. 70 jaar oud.

De productie is 3000 kg/ha. De druiven zijn handgeplukt, in kratten van 16 kilo. Op de Adega vindt een tweede selectie van de druiven plaats, en worden ze ontsteelt voor het fermentatieproces. De wijn heeft 3 jaar en 8 maanden gerijpt op rvs tanks van 1500 liter.

 Algemeen:

Adega Eidos is opgericht in 2000  door Manuel Villalustre en Marcelo Radio, en valt onder de D.O. Rias Baixas, in het noorden van Spanje. De Adega is gelegen in de heuvels van Sanxenxo, het meest zuidelijke deel van Rías Baixes, vanwaar men uitkijkt op de zee.

Adega Eidos produceert alleen wijnen van de Albariño druiven.

 De Adega bezit 20 ha. wijngaarden, verdeeld in meer dan 100 afzonderlijk kleine percelen, waarvan het merendeel meer dan 50 jaar oud is. De naam Eidos betekent dan ook: tuinen. Door de unieke ligging op de zuidelijke helling van de omliggende in de heuvels worden de wijnstokken beschermt tegen de noordelijke wind.  Ook de eucalyptus bomen die om de wijngaarden staan, vangen veel wind op, want ten goede komt aan de rijping van de druiven.


Productspecificaties

Artikelnummer
LS120317
Bodega
Eidos
Gebied
Rías Baixas
Druivenrassen
100% Albariño

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Adega Eidos Contraaparede 2017
Adega EidosContraaparede 2017

Bijzondere Albariño, 4 jaar gerij...

Bijzondere Albariño, 4...

€21,95 Incl. btw
Bekijken
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »