100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 25 november 2022

Hallo Herfst! | Tijd voor mooi rood

Bobal, de inheemse blauwe druivensoort op z’n hersftbest!

Carlota Suria Bobal Organic 2017: De kleuren en de geuren van de hersft! Maar dan in het glas. De kleur van deze wijn is diep robijnrood en helder. In de neus intense aroma’s van rode bessen, rijpe kersen en rode pruimen. Ook geroosterde tonen van mokka en toffee kom je tegen. En een lange afdronk waarin hints van geroosterde specerijen zoals kruidnagel en nootmuskaat naar voren komen.

De smaak is van intens rode bessen, met name rode pruimen. Een prachtige balans tussen fruitigheid en rijpheid. Rijpe tannine die  een mooi volume en lichaam aan de wijn geeft.

Lekker bij wat vettere vleesgerechten: worstjes, varkensvlees schouder, wild en traditionele, langzaam gekookte stoofschotels.

Biologisch dynamisch met pit

Pituco 2015: Deze granaatrode wijn is gemaakt van 100% Monastrell, en is aromatisch en complex van geur. Tonen van zwart fruit, balsamico, kruiden, maar ook citrustonen zoals grapefruit springen uit het glas. De smaak is intens, met een gemiddelde body, aangename niet te straffe tannine. De lange zijdeachtige afdronk smaakt prima bij een gezellige middag naast de openhaard. Of een stukje wild?

Rodriguez de Vera is een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie bezig is. Zowel de bodega als de wijngaarden daaromheen liggen op 986 meter boven zeeniveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 hectare eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt!

Een kleine oplage Mencia druiven, voor een frisfruitig najaar

La Flor de Margot Mencía 2019: Met deze wijn die gemaakt is van 100% Mencía, vervolgt Alberto van Adega Valdavia zijn verhaal om monocépages te maken van de beste regionale druivenrassen.Van een tweetal percelen is ongeveer 1500 kilo druiven geoogst, waar zo’n 1000 liter wijn van is gemaakt. Een zeer kleine oplage dus!

Met de Flor de Margot Mencía tracht de wijnboer expressiviteit van de variëteit te behouden. Hij maakt de wijn met een minimum aan interventie en zonder gebruik van hout, om een evenwicht te bereiken tussen intensiteit, frisheid en elegantie.

De vergisting heeft plaatsgevonden bij een gecontroleerde temperatuur van 25ºC. Daarna heeft de wijn gerijpt in RVS-tanks gedurende 6 maanden. Zelfs tijdens de gure herfstmaanden mag deze wijn een tikkeltje koud geserveerd worden.

 

Zwoel rood voor naast een gedurfde herfstmaaltijd

 

PuraViña Monastrell 2020: Deze kersenrode wijn, gemaakt van 100% Monastrell heeft een blauw-paarse rand. In de neus aroma’s van rood fruit, balsamico en mediterrane kruiden zoals laurier. De. De aroma’s zijn aanwezig, maar mooi geïntegreerd.

De wijn heeft een aangename, brede smaak, ronde tannine en een goede zuurgraad. Een mooie en lange afdronk. Heerlijk bij rood vlees, wild en ja ook weer: stoofschotels. Durf ook eens pompoen of kastanjechampignon te combineren. Zo schenk je de herfst in je glas en serveer je het najaar op het bord!

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »