• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Rodriguez de Vera Pituco Paraje las Zorreras 2015

Rodriguez de Vera Pituco Paraje las Zorreras 2015

Pituco 2015

Deze granaatrode wijn is gemaakt van 100% Monastrell, en is aromatisch en complex van geur. Tonen van zwart fruit, balsamico, kruiden, maar ook citrustonen zoals grapefruit kom je tegen. De smaak is intens, met een gemiddelde body, aangename niet te straffe tannines,  met een mooie zuurgraad. Ook hier kom je weer de smaken van zwart fruit, bessen, citrus en chocolade tegen. Lange zijdeachtige afdronk.

Nu op dronk maar kan zeker 10-12 jaar bewaard worden, mits onder de juiste condities. 

 Algemeen

Rodriguez de Vera is een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie bezig is. De Bodega, landgoed Casalta,  is gelegen Chinchilla de Montearagón, provincie Albacete, en valt onder de vt Vastilla.

Zowel de bodega als de wijngaarden daaromheen liggen op 986 meter boven zee-niveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Daarnaast bezitten ze eveneens enkele wijngaarden in de D.O. Jumilla, D.O. Utiel Requena en een kleine wijngaard in D.O. Méntrida. Men werkt biologisch dynamisch, en hoopt daar binnenkort de certificeringen voor te behalen. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt.

Eigenschappen

Bodega: Rodriguez de Vera
Gebied: D.O. Jumilla
Druivenrassen: 100% Monastrell
Alcohol: 14,5%
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Productie: 4.500 flessen
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml
Lekker bij: Gegrild rood vlees, gerijpte kazen, Iberico ham
Drinktemperatuur: 16-18º C

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS