100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 4 februari 2022

Valentijn

5x Valentijn wijnen | Een romantisch lijstje

 

Een fles wijn voor Valentijn? Leuk als cadeau voor iemand die je liefhebt. Of willen jullie samen een flesje opentrekken tijdens de dag van de liefde? Proost! We hebben voor de romantici onder ons een overzichtelijk lijstje gemaakt van vijf Valentijn wijnen om samen van te genieten.

 - Why buy roses, when you can buy rosé -

 

Maria Casanovas Glaç Rosé Brut Nature Reserva | D.O Cava Penedès | Spanje | Pinot Noir, Xarel.lo, Macabeo en Parallada   

  

Bijna niets is feestelijker dan een heerlijk glas mousserende wijn. Deze heldere frambooskleurige cava, met een heerlijke mousse, is perfect voor een ‘champagneontbijt’ op bed of een eeuwigdurende bubbelbrunch. Met smaken van sappig rood fruit en een hint van citrus is dit een fijne begeleider bij een toast met gerookte zalm of een coupe met aardbeitjes. Maar idealiter wordt bij deze Spaanse schone een mooie Spaanse ham geserveerd.

Wie deze Cava kiest is in goed gezelschap: de cava's van Maria Casanovas werden destijds bij het wereldberoemde restaurant El Bulli in Spanje als huisaperitief geschonken.

 

          Habla Rita 2019 | Provence | Frankrijk | Syrah, Granacha

Een vreemde dame in dit lijstje vol Spaans temperament! Deze Habla Rita wordt namelijk gemaakt in de Provence in Frankrijk. Bodegas Habla, dat zelf haar plekje heeft in D.O. Extremadura, heeft in de Provence eigen wijngaarden. En dat speciaal om deze rosé te kunnen maken.

Habla Rita is een eerbetoon aan Rita Hayworth, de Amerikaanse actrice, danseres en producer. Niet alleen de naam, maar ook de voluptueuze vorm van de fles verwijst naar de iconische dame. De lichtroze rosé wijn, is elegant, doch intens. Aardbeitjes en frambozen voeren de boventoon, de afdronk is lang en complex. Deze charmante rosé wordt geleverd in een mooie geschenkdoos.

Pak er een blokje rijpe kaas bij of een gerecht met gegrilde tonijn. Salud, op deze sensuele Valentijn wijn!

          Ariyanas Romé Rosado 2019 | D.O. Malaga | Spanje | Romé

Een heerlijke kleur, een heerlijke wijn, met een Nederlands tintje. Een Nederlandse familie, in het fraaie Málaga, runt het wijnhuis waar deze wijn van een wel héél zeldzaam druifje geproduceerd wordt: de Romé. De bijna vergeten en uitgestorven rode, inheemse druif uit Málaga heeft aroma’s van geurige bloemen als rozen en viooltjes. Met recht een Valentijn wijn: ‘Why buy roses, when you can buy rosé?!’

De wijn heeft 8 maanden ‘sobre lías’ gerijpt. Dat voor een wat complexere afdronk zorgt. Serveer er een plateau met Spaanse ‘mariscos’ bij of wat dacht je van een ceviche van garnalen? Ultiem gastronomisch genot. En jawel, liefde gaat nog altijd door de… juist!

 

    Pedralonga Carolina 2019 | D.O. Rías Baixas | Spanje | Caiño Blanco

Nog een met uitsterven bedreigde druif in dit romantische rijtje: de Caiño blanco. Een laatbloeier, met een lage opbrengst en 25-jarige stokken. Niet heel onderhoudsvriendelijk dus, misschien dat het daarom niet zo’n populaire rakker is? Zonde, want de geuren en smaken zijn heerlijk. Witte bloemen in stijgen de neus op wanneer je het glas walst, met een kleine noot van kweepeer.

In de mond is de aanzet fris, maar het mondgevoel zijdezacht. Bijzonder? Jazeker! Er worden zo’n 1500 flessen per jaar van gemaakt. Een unieke fles Valentijn wijn, daar kun je mee thuiskomen.

 

        Pedralonga Terra de Godos 2020 | D.O. Rías Baixas | Spanje | Albariño

Aan zee, tussen de rotsen, met een heerlijke frisse bries. Rías Baixas heeft een Atlantisch-zeeklimaat waar de Albariño druif heerlijk gedijt. Deze typische Albariño is kraakhelder, met een heerlijke minerale en ziltige afdronk. Zoals het hoort bij dit soort wijnen.

 

De wijn wordt biodynamisch gemaakt, met respect voor de natuur. Gefermenteerd in RVS tanks, malolactische gisting en een sobre lías rijping. Puur natuur, puur Albariño.

 

Wat wij adviseren bij deze wijn? Een schaal vol oesters en een romantische avond.

 

Fijne Valentijn, maar let wel: de wijnen zijn ook heerlijk te drinken op elke andere dag van het jaar. Geniet!

En bij een bestelling vanaf € 35,00 krijg je € 7,95 korting, gebruik hiervoor de code: VALENTIJN2022 (geldig tot 19-02-2022).

 

 

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »