100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 6 april 2022

Paaswijn: # Garagewine

Paaswijn: #Garagewine, de droom van twee neven

Ben je nog op zoek naar heerlijke wijnen voor de Paasdagen? En wil je er ook een achtergrondverhaal bij kunnen vertellen? Dan is een glas wijn van wijnhuis #Garagewine uit Spanje precies wat je zoekt. We vertellen je graag meer over het verhaal achter dit mooie wijnhuis, en waarom jij #Garagewine met Pasen graag op tafel zet.

Het verhaal van het #Garagewine project
Het #Garagewine project is gestart door twee neven (zelf vinden ze dat ze meer broers zijn dan neven), Jesús Toledo en Julián Ajenjo, ze hadden dezelfde droom. Wijn maken! Het project begon in een klein plaatsje in de regio Toledo, op 100 kilometer ten zuiden van Madrid in de garage van hun opa. Inmiddels zijn ze niet meer in die garage te vinden, maar beschikken de twee over een mooie, kleine bodega met alle faciliteiten, in Quintanar de la Orden.

Met veel liefde voor het land worden er wijnen gemaakt van lokale variëteiten, zoals brujidero, aíren, pámpana blanco en verdoncho, waarbij iedere wijn afkomstig is van druiven van eenzelfde perceel.

De naam #Garagewine is niet alleen te danken aan de oorsprong van de bodega, maar ook het feit dat de druiven voor de wijnen zorgvuldig geselecteerd worden en daardoor in beperkte hoeveelheden geproduceerd. Zo beperkt dat het bij wijze van nog steeds in die garage van opa zou passen. Inmiddels zijn de wijnen echte internationale prijswinners en erg exclusief: ze maken op dit moment nog maar zo’n 8.000 flessen wijn per jaar in totaal.

Vertel jij dit verhaal over de #Garagewine aan de brunchtafel met Pasen?

#Garagewine Verdoncho 2019 - Oranje wijn
Deze heerlijke witte wijn is gefermenteerd mét de schillen, door dit schilcontact ontstaat een oranje kleur en een intensere smaak. De druiven zijn handmatig geoogst. In totaal zijn er maar 609 flessen van deze prachtige wijn gemaakt. Combineer het glaasje Verdoncho met een verzorgde Paasbrunch, wellicht in plaats van het welbekende glaasje bubbels?

Combineer de #Garagewine Cencibel 2020 - Met tapas
Een tafel vol verschillende hapjes om te delen? Bij een Spaanse wijn, mogen Spaanse tapas. Deze Cencibel van #Garagewine houdt prima stand bij een tafel vol lekkers. Klinkt de druif onbekend in de oren? De Cencibel is ook wel bekend als de Tempranillo: zacht, fruitig, met een kruidige afdronk. Verras de gasten met een smaakvolle rode #Garagewine!

Benieuwd naar meer wijnen van de neven? Kijk dan vooral eens naar de andere garagewijnen, want ze zijn stuk voor stuk bijzonder. We hebben 3 mooie boxen samengesteld met maar liefst 15% korting! Ze zijn eenvoudig te bestellen door op de foto te klikken. Natuurlijk kan je de wijnen ook per fles bestellen. Met de kortingscode: PAAS22 krijg je dan 10% korting. Op alle wijnen overigens in onze webshop. Leuk toch om ze eens wat nieuws te proberen? 

Fijne Pasen!

                    

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »