100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Garagewine Cencibel 2020

Garagewine Cencibel 2020
Productomschrijving
Garagewine Cencibel 2020 Deze speciale rode wijn is een authentieke #Garagewine, en is gemaakt van 100% Cencibel (Tempranillo) druiven van zeer oude stokken. De wijnbouw is volledig natuurlijk en ecologisch, er worden geen pesticiden enz. gebruikt, en geen enkele vorm van irrigatie. Door deze respectvolle maatregelen komt de kracht van de druiven ...

Garagewine Cencibel 2020

Deze speciale rode wijn is een authentieke #Garagewine, en is gemaakt van 100% Cencibel (Tempranillo) druiven van zeer oude stokken. De wijnbouw is volledig natuurlijk en ecologisch, er worden geen pesticiden enz. gebruikt, en geen enkele vorm van irrigatie. Door deze respectvolle maatregelen komt de kracht van de druiven en het terroir met alle kracht in de wijn naar voren.

De druiven worden met de hand geoogst, en er vindt een tweede selectie in de bodega, de Garage, plaats. Hierna worden de druiven direct ontsteelt en gekneusd, en vervolgens gaan de vergisting zijn werk doen met de eigen inheemse gisten van de druiven. De wijn heeft geen houtrijping ondergaan, en is gebotteld op 06 februari 2021.

De wijn is kersenrood van kleur met een paarse rand door zijn jeugdigheid. In de neus expressief met intense aroma's van rood fruit.  In de mond zeer smaakvol met een mooie body, cassis, pruimen, het is een excellente jonge wijn met veel personality. Lekker om zo te drinken, met een snack of tapas, maar ook een goede begeleider bij vleesgerechten en zelfs pure chocolade. Lange, fluweelzachte afdronk.

Algemeen

Het #Garagewine project begon in 2015, in Quintanar de Orden, een klein plaatsje in regio Toledo, ongeveer 100 km ten zuiden van Madrid.

De 2 neven (zelf vinden ze dat ze meer broers dan neven zijn) Jesús Toledo en Julián Ajenjo zijn in de garage van opa begonnen met het maken van wijn. Inmiddels bezitten ze een prachtige, kleine bodega, met alle mogelijke faciliteiten. De wijngaarden waren al jarenlang in bezit van de familie, maar de druiven werden verkocht aan de coöperatie.  Deze jonge wijnmakerij is absoluut niet te stoppen.

De rassen waarvan ze wijn maken zijn veelal lokale variëteiten zoals Brujidero, Aíren, Pámpana blanco (is rood overigens en zij zijn de enige wijnmakerij in Spanje die hiervan wijn produceert), Verdoncho, met verrassende resultaten. Zij doen dit met heel veel passie en respect voor het land, en de inheemse rassen. De wijnen zijn allemaal perceelwijnen, elke wijn is afkomstig van druiven van hetzelfde perceel. De druivenstokken zijn over het algemeen oud, van 50 tot zelfs 100 jaar toe. Ze krijgen nooit water toegediend, ook niet in tijden van grote waterstress. Er wordt volledig ecologisch en traditioneel gewerkt in deze bodega.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS330320
Bodega
# Garagewine
Gebied
vt Castilla, Toledo
Druivenrassen
100% Cencibel (Tempranillo)

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Garagewine Cencibel 2020
GaragewineCencibel 2020

...

...

€19,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »