• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • #Garagewine Garagewine Cencibel 2019

#Garagewine Garagewine Cencibel 2019

Garagewine Cencibel 2020

 

Algemeen

Het #Garagewine project begon in 2015, in Quintanar de Orden, een klein plaatsje in regio Toledo, ongeveer 100 km ten zuiden van Madrid.

De 2 neven (zelf vinden ze dat ze meer broers dan neven zijn) Jesús Toledo en Julián Ajenjo zijn in de garage van opa begonnen met het maken van wijn. Inmiddels bezitten ze een prachtige, kleine bodega, met alle mogelijke faciliteiten. De wijngaarden waren al jarenlang in bezit van de familie, maar de druiven werden verkocht aan de coöperatie.  Deze jonge wijnmakerij is absoluut niet te stoppen.

De rassen waarvan ze wijn maken zijn veelal lokale variëteiten zoals Brujidero, Aíren, Pámpana blanco (is rood overigens en zij zijn de enige wijnmakerij in Spanje die hiervan wijn produceert), Verdoncho, met verrassende resultaten. Zij doen dit met heel veel passie en respect voor het land, en de inheemse rassen. De wijnen zijn allemaal perceelwijnen, elke wijn is afkomstig van druiven van hetzelfde perceel. De druivenstokken zijn over het algemeen oud, van 50 tot zelfs 100 jaar toe. Ze krijgen nooit water toegediend, ook niet in tijden van grote waterstress. Er wordt volledig ecologisch en traditioneel gewerkt in deze bodega.

Eigenschappen

Bodega: # Garagewine
Gebied: vt Castilla, Toledo
Druivenrassen: 100% Cencibel (Tempranillo)
Alcohol: 13%
Biologisch: ja, niet gecertificeerd
Productie: 992 flessen
Afsluiting: kurk
Inhoud: 750 ml
Lekker bij: Zachte kazen, risotto, tapas
Drinktemperatuur: 16-17 gr. C.

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS