100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg, 22 april 2022

Oranje boven!

Orange Wines: Leuk voor Koningsdag, Bevrijdingsdag, Moederdag? Eigenlijk elke dag!

 

Oranje boven! En oranje in het glas! We laten je graag kennis maken met onze ‘orange wines’. Wat dat precies inhoudt? Oranje wijnen worden gemaakt van witte druivenrassen, maar worden geproduceerd zoals rode wijn. We zullen je even wat meer uitleggen. Maar ons advies is toch… Proeven!

 

Dus oranje wijn, witte druiven, rode vinificatie? Ja, het betekent dat, wat bij de productie van witte wijn niet gebeurt, de druivenschillen langer in contact blijven met de druivenmost. Het geeft de druivenschilletjes de gelegenheid om iets van kleur, smaak en textuur af te geven aan het sap. Het levert complexe en interessante witte wijnen op. Of nou ja, oranje wijnen dus!

 

            

 

Garagewine Verdoncho 2019 - €15,95

Twee jonge gasten uit Toledo, die graag wijn wilden maken en daarom de garage van opa ombouweden tot een wijnschuur? Dat is #Garagewine! Van deze oranje wijn, van de inheemse verdoncho druif, hebben ze maar 609 flessen gemaakt. En jij mag er van mee proeven! Dat is toch uniek?

 

In deze ‘vino naranja’ kun je aroma’s van bloesen, citrus en peer ontdekken.

Sopla Levante Pinomar Orange 2020 - €16,95
Orange natural wine’ uit het gebied Alicante. Gemaakt door Rodriguez de Vera, een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie de scepter zwaait. Ook dit is een ‘edición limitada’, want er zijn maar 2500 flessen van!

 

De mooie kleur is ontstaan door de schilwerking die in een aardenwerken kruik heeft plaatsgevonden. De wijn is gemaakt van 95% merseguera druiven gemengd met 5% moscatel. Met aroma's van citrus, wilde bloemen, kruidige nuances, balsamico en een aardse ondertoon, is dit een wijn om even goed voor te gaan zitten. En kijk dat flesje nu, daar word je toch nieuwsgierig van?

Quinta Biaia Late Harvest White Síria 2017 - €29.95

Bijzondere wijn? Bijzonder druif! Deze oranje wijn wordt gemaakt van 100% Síria, die met de hand geplukt wordt. Complexiteit en rijkdom, in het aroma tonen van gekonfijt fruit, oranjebloesem en honing. De smaak geeft een rijke en volumineuze combinatie van zoetheid en zuurgraad. Perfect als aperitief en heerlijk als dessertwijn!

 

Een wijn vol karakter en persoonlijkheid. Dat durf je de Koning óf je moeder best wel te schenken. Salud!

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »