• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Rodriguez de Vera Sopla Poniente PX Viejísimo El Coscojal

Rodriguez de Vera Sopla Poniente PX Viejísimo El Coscojal

Sopla Poniente PX Viejísimo El Coscojal

Geweldig mooie Pedro Ximenex, 70 jaar gerijpt.

Deze witte wijn medium intens mahonie van kleur, helder. Een fijne neus, intens, met tonen van noten, gedroogde vijgen, chocolade, rozijntjes, koffie, likeur en zoutige tonen, met een overheersend karakter van zeer complexe oxidatieve tonen.

Zeer zoet in de mond, met een gemiddelde zuurgraad, met een redelijk hoog alcohol percentage van 15%, en heel veel body.  De intensiteit van de smaken is enorm hoog, met hints van noten, chocolaatjes, gedroogde vijgen en rozijnen, en koffie. Enorm lange afdronk met een uitgesproken karakter van noten en chocolade.

Algemeen:

Rodriguez de Vera is een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie, Pepe, zeer actief en innovatief is. De Bodega, landgoed Casalta, is gelegen in Chinchille de Montearagón, provincie Albacete, en valt onder de vt Castilla.

Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zee-niveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Men werkt biologisch dynamisch, en hoopt daar binnenkort de certificeringen voor te behalen. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt. Daarnaast is Pepe zeer innovatief en maakt in verschillende regio's in Spanje wijnen.

Eigenschappen

Bodega: Rodriguez de Vera
Gebied: D.O. Montilla - Moriles
Druivenrassen: 100% Pedro Ximenez
Alcohol: 15%
Vinificatie: 70 jaar oxidatieve rjiping, systeem solera
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Productie: 500 flessen, genummerd
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS