• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Rodriguez de Vera Sopla Poniente Cerra del Majuelo Fino

Rodriguez de Vera Sopla Poniente Cerra del Majuelo Fino

Sopla Poniente Cerra del Majuelo fino

Bijzondere fino, verfijnd, elegant, zeer lange afdronk. Het bijzondere is dat deze fino 20 jaar onder zijn flor heeft gerijpt. In de Jerez is het niet mogelijk dat een flor zo lang in stand blijft, maar in Montilla-Moriles wel.

De wijn medium intens citroengeel van kleur, helder. Een fijne neus, niet te intens, met tonen van wit fruit, amandelen, venkel, gedroogd fruit, en ziltige tonen. De smaak is droog, met een redelijk hoog alcohol percentage van 15%, met intense smaken van opnieuw wit fruit, amandelen, lichte toast, en wat gisttonen. De afdronk is medium van lengte met een umami karakter.

 

Algemeen:

Rodriguez de Vera is een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie, Pepe, zeer actief en innovatief is. De Bodega, landgoed Casalta, is gelegen in Chinchille de Montearagón, provincie Albacete, en valt onder de vt Castilla.

Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zee-niveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Men werkt biologisch dynamisch, en hoopt daar binnenkort de certificeringen voor te behalen. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt. Daarnaast is Pepe zeer innovatief en maakt in verschillende regio's in Spanje wijnen.

Eigenschappen

Bodega: Rodriguez de Vera
Gebied: D.O. Montilla - Moriles
Druivenrassen: 100% Pedro Ximenez
Alcohol: 15%
Vinificatie: 20 jaar gerijpt onder flor, systeem solera
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Productie: 1250 flessen, genummerde flessen
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml
Lekker bij: oesters
Drinktemperatuur: 16-18º C

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS