• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Rodriguez de Vera Sopla Poniente Amontillado Viejísimo San Roque

Rodriguez de Vera Sopla Poniente Amontillado Viejísimo San Roque

Sopla Poniente Amontillado Viejísimo San Roque

Fantastische amontillado die 30 jaar gerijpt heeft.

Deze witte wijn medium intens mahonie van kleur, helder. Een fijne neus, intens, met tonen van gedroogd fruit, bittere amandelen en specerijen. gemarkeerd met gisttonen door de biologische rijping van ruim 30 jaar, waardoor de wijn een oxidatief karakter heeft gekregen. De wijnstokken waar deze wijn van gemaakt is, zijn meer dan 60 jaar oud.

De smaak is droog, met een redelijk hoog alcohol percentage van 17%, zeer intens van smaak,  waarin de aroma's ook hier weer terugkomen. Enorm lange afdronk waarin gedroogd fruit naar voren komt.

De San Roque is wat krachtiger en voller van smaak dan de El Coronel.

Algemeen:

Rodriguez de Vera is een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie, Pepe, zeer actief en innovatief is. De Bodega, landgoed Casalta, is gelegen in Chinchille de Montearagón, provincie Albacete, en valt onder de vt Castilla.

Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zee-niveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Men werkt biologisch dynamisch, en hoopt daar binnenkort de certificeringen voor te behalen. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt. Daarnaast is Pepe zeer innovatief en maakt in verschillende regio's in Spanje wijnen.

Eigenschappen

Bodega: Rodriguez de Vera
Gebied: D.O. Montilla - Moriles
Druivenrassen: 100% Pedro Ximenez
Alcohol: 18%
Vinificatie: 30 jaar oxidatieve rjiping, systeem solera
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Productie: 350 flessen, genummerd
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS