100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

PuraViña Paraje Norte 2019

PuraViña Paraje Norte 2019
Productomschrijving
PuraViña Paraje Norte 2019 Deze wijn is gemaakt van een selectie van de beste druiven van deels wijnstokken van meer dan 30 jaar oud die op een kalkbodem staan, en deels van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud, deze staan op een stenige bodem. Doordat de wijngaarden op het noorden liggen zijn er minder zonuren per dag, hierdoor zijn de druiven f...

PuraViña Paraje Norte 2019

Deze wijn is gemaakt van een selectie van de beste druiven van deels wijnstokken van meer dan 30 jaar oud die op een kalkbodem staan, en deels van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud, deze staan op een stenige bodem. Doordat de wijngaarden op het noorden liggen zijn er minder zonuren per dag, hierdoor zijn de druiven frisser, met een lager alcoholgehalte en subtiele, bloemige aroma's.

Het jaar 2019 kenmerkt zich als een evenwichtig wijnjaar, met een zachte en koele zomer. Dit levert een harmonieuze wijn met veel frisheid en een mooie rijping van de druiven op. Na de oogst zijn de druiven ontsteelt, en heeft de vergisting plaatsgevonden in open tanks. Daarna heeft de wijn een lichte houtrijping ondergaan van ca. 3 tot 4 maanden in Frans eikenhouten vaten van 4 jaar oud, waardoor het fruit in de wijn niet wordt gemaskeerd, maar wat een intense wijn oplevert met aroma's van rood fruit. Het houtgebruik is zeer goed geïntegreerd in de wijn. De wijn is ongefilterd.

 
De kleur is donker kersenrood, in Spanje noemen ze dit de kleur van Picota's, grote donkere kersen. In de neus aroma's van rood fruit, kenmerkend voor het mediterrane karakter van de Monastrell. In de mond heeft deze wijn veel volume, is mooi gestructureerd, met een lange en fruitige afdronk.

Drink deze wijn licht gekoeld op zo'n 16 gr. 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS420319
Bodega
PuraViña
Gebied
Region de Murcia
Druivenrassen
100% Monastrell

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

PuraViña Paraje Norte 2019
PuraViñaParaje Norte 2019

...

...

€28,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »