100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Teuni, 9 september 2021

Wijnproeverij en diner Garage Wine bij Peter Batelaan 10 oktober 2021

Het prachtige huiskamerrestaurant van Peter Batelaan aan de Haagweg 171 in Rijswijk leent zich uitstekend voor een geweldig diner met de excentrieke wijnen van Boutique Bodega Garagewine uit Toledo.
De 2 neven (zelf vinden ze dat ze meer broers dan neven zijn) Jesús Toledo en Julián Ajenjo zijn in de garage van opa begonnen met het maken van wijn. Inmiddels bezitten ze een prachtige, kleine bodega, met alle mogelijke faciliteiten. De wijngaarden waren al jarenlang in bezit van de familie, maar de druiven werden verkocht aan de coöperatie.  Deze jonge wijnmakerij is absoluut niet te stoppen.

De rassen waarvan ze wijn maken zijn veelal lokale variëteiten zoals Brujidero, Aíren, Pámpana blanco (is rood overigens en zij zijn de enige wijnmakerij in Spanje die hiervan wijn produceert), Verdoncho, met verrassende resultaten. Zij doen dit met heel veel passie en respect voor het land, en de inheemse rassen. De wijnen zijn allemaal perceelwijnen, elke wijn is afkomstig van druiven van hetzelfde perceel. De druivenstokken zijn over het algemeen oud, van 50 tot zelfs 100 jaar toe. Ze krijgen nooit water toegediend, ook niet in tijden van grote waterstress. Er wordt volledig ecologisch en traditioneel gewerkt in deze bodega.


Op zondagmiddag 10 oktober zal er een assortimentsproeverij van deze wijnen zijn, waarbij u zich kunt laten verwennen met de mooie bijpassende gerechten van Peter. 


Peter Batelaan is vinoloog en chefkok en heeft zijn sporen al jaren verdiend in de horeca. Hij zal u verrassen met zijn gerechten op topniveau in zijn prachtige huiskamerrestaurant. De prijs van het 5-gangendiner met bijpassende wijnen is € 75,00.


Datum: zondag 10 oktober  aanvang 16.00 uur
Locatie: Haagwijk 171, 2281 AJ Rijswijk (Den Haag)
Reserveren is noodzakelijk en uitsluitend rechtstreeks bij Peter via tel: 06-34003224 of [email protected]

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »