• Bel ons op: +31 (0)630-994630

'Voorjaars'wijn?

  • Geplaatst op
  • Door Eline Groenendijk
  • Geplaatst in Lar de Maia
  • 0
'Voorjaars'wijn?

In de restaurantwereld gaan we al denken aan mooie voorjaarsgerechten en een nieuwe wijnkaart bomvol nieuwe ‘voorjaars’ wijnen.

In de restaurantwereld gaan we al denken aan mooie voorjaarsgerechten en een nieuwe wijnkaart bomvol nieuwe ‘voorjaars’ wijnen.

 

Een wijn die perfect past op zo’n nieuwe kaart of in uw wijnkast thuis is de Lar de Maía Crianza.

Lar staat voor ‘thuis’ en Maía staat voor ‘godin van de lente’, ook wel de naam van de maand Mei. Mei is de referentie van Bodegas Lar de Maía want in die maand hebben ze ooit besloten hun eerste oogst wijn te gaan bottelen.

Op Bodegas Lar de Maía wordt er biologisch-dynamisch gewerkt. Ook hier weer zeer passend voor nu. De trend gaat naar meer en meer biologisch en biologisch dynamische wijn.

 

Voordat het mei is duurt het nog even. Maar juist nu al is hun rode Crianza van Tempranillo, Garnacha en Syrah fantastisch om te drinken.

Dat hij 16 maanden gerijpt heeft in zowel Amerikaans en Frans eiken valt niet direct op. Hij is vol en rijk maar ook opvallend zacht. Zeker na een dag is de smaak misschien nog wel lekkerder. Intens fruit, hint van vanille, kokosnoot en fijne specerijen. En geloof het of niet (ik zou zeggen: probeer het!) de wijn blijft staan als een huis ook na dag 2, 3 en 4..nog steeds een engeltje op de tong.

Nu lekker bij een heerlijke pastaschotel, ratatouille of stukje kip.

In mei mooi bij een lammetje!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS