100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Eline Groenendijk, 21 maart 2018

Prowein parels

Prowein Parels


Eens per jaar vindt daar een enorme wijnbeurs plaats en krijg je de kans wijnmakers te ontmoeten en spreken, nieuwe wijnen te proeven en inspiratie op te doen.
De beurs vindt plaats in de enorme hallen de ‘Messe’.
Ieder land vertegenwoordigt een (deel van) een hal.
Wij bevonden ons twee dagen lang in Hal 10. Waar we ons (uiteraard) waande in Spanje.
Dat betekent: charmante Spaanse mannen en vrouwen. Goedgekleed, bijna allemaal grote bruine kijkers en bij de proeftafels vol wijn ook mooie hammen en Manchego.
Grappig om te zien hoe je de sfeer van een land ‘terugproeft’ in een beurshal. En dat nog zonder een slok te hebben geproefd.
En bij proeven blijft het. De beurs is alleen voor professionals waar het proeven van talloze wijnen, zo’n 8 uur op een dag, best hard werken is. De spittoons delen goed hun werk deze dagen.
Gelukkig hadden we een plan. ‘Onze’ wijnmakers (wederom) ontmoeten en hun nieuwe jaargangen wijn doorproeven. Vaak begint dat met een enorme knuffel, een update over het wel en wee op de bodega en in de wijngaard, een plekje aan de proeftafel in de stand en proeven maar….
We hebben gelachen en genoten van onder andere Pepe Rodriquez de Vera, Nacho León van Demencia, Maria en Mercedes van Lar de Maia, Leire van Bodegas Bohedal en meer hardwerkende, inspirerende mensen die wijn met trots vertegenwoordigen.

Maar we zijn ook voor jullie op zoek gegaan. Want het is altijd tijd voor iets nieuws. Een wijn met een prachtige smaak, een geweldig verhaal, van een bijzondere druif, voor een speciaal moment, of misschien wel allemaal.
En ja, we hebben wat pareltjes gevonden. We zullen er vast eentje verklappen: een droge Gewurtztraminer. En dat uit Spanje! Prachtig!
Van sommige ontdekkingen hebben we proefflessen opgevraagd om thuis nog een keer te proeven voordat we definitief beslissen.

We zullen je van elke nieuwe aanwinst op de hoogte brengen middels een blog/proefnotitie en foto.
Volg ons dus op social media en kom naar een van onze proeverijen. Want we zorgen er zeker voor dat de door ons ontdekte parels daar te proeven zijn! https://www.lossuenos.eu/agenda/

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »