100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Alicia van den Berg , 21 mei 2022

Proosten en proeven met Lieske | Op de wijn, op de vrouw!

Proosten en proeven met Lieske | Op de wijn, op de vrouw!

Donderdag 9 juni gaan we proosten met Lieske Vos voor haar 60e ‘aniversario’, ze bereikt deze prachtige leeftijdop 15 juni en speciaal daarvoor zijn twee cavas geproduceerd door het cavahuis Maria Casanovas.Wit en rosé.Salud!

Om deze speciale gelegenheid te vieren organiseren we in het sfeervolle restaurant De Huyskamer, in het hart van Gilze, een unieke wijn-spijs avond. Bestaande uit een 4-gangen diner met telkens twee verschillende Spaanse wijnen per gang, met daarnaast een hoop gezelligheid en natuurlijk ook Lieske’s cava’s van Maria Casanovas. Het leuke is dat Lieske dit cavahuis destijds voor Los Sueños heeft mee geselecteerd tijdens de beurs Alimentaria in Barcelona.

Het diner? Je wordt ontvangen met een amuse en een sprankelend aperitief. Daarna gaan we aan tafel voor het verrassingsmenu. Lieske Vos zal je meenemen door de diverse gebieden en je veel informatie geven en zaken leren op het gebied van wijn-spijs combinaties. Ook kun je onze heerlijke olijfolie proeven. Het belooft een prachtige avond te worden!De kosten (all-in excl. eventuele koffie na afloop en digestief) bedragen 85,00 euro per persoon.

De cava’s

De rosado is een mooie krachtige cava, met fijne en constante bubbels. Gemaakt van de traditionele druivenrassen voor cava en aangevuld met 40% Pinot Noir, wat deze wijn bijzonder maakt. De ‘blanco’ is lichtgeel van kleur, met in de neus subtiele aroma´s van witte bloemen, tonen van toast die door de rijping zijn ontstaan en frisheid van citrusvruchten.De cava´s van Maria Casanovas werden destijds bij het beroemde restaurant El Bullie als huis aperitief geschonken.

Wat Lieske Vos zelf zegt: "Elk nadeel heeft zijn voordeel. Uitdagingen zien bij beperkingen, kijken naar nieuwe mogelijkheden. Nastreven wat je wil en kan, je dromen verwezenlijken. Geïnspireerd door de wijnmaker van Maria Casanovas en oud cursist-vinoloog Teuni van Genderen (Los Sueños de Lo Capitán). Twee prachtige Cava´s, exclusief voor mij gemaakt, met een limitededition.’’

De wijnen van Lieske Vos vind je hier: https://www.lossuenos.eu/wijnen/wijnen-lieske-vos/

 

Kennis en vriendschap

Lieske Vos zit haar hele leven al in de wijnen. Als sommelier bijvoorbeeld bij het gerenomeerde restaurant Solo in Gorinchem, maar ze had ook een eigen restaurant: de Hoffnar in Dordrecht. En daarbij een jarenlange carrière als wijndocent bij het Wijn Instituut.

Wij hebben Lieske leren kennen door onze eerste wijncursus bij haar te volgen in Breda. Daarna hebben we nog vele wijn-spijs workshops bijgewoond die zij graag organiseert. En… er ontstond een fijne vriendschap. Lieske is een super enthousiast mens, heel bevlogen en met een enorme wijnkennis. En ze is altijd in voor een geintje en lol. Deze wijnvrouw verdient een eigen cava én een proeverij. Vier haar verjaardag, proef haar cava’s en geniet mee van een avond vol wijn, smaak, kennis en gezelligheid. Ben je er bij?

Pre-party Proeverij en Diner

Voorafgaand aan het diner is er een wijnproeverij waarbij circa twintig wijnen worden geopend. Deze inloop wijnproeverij van een aantal heerlijke zomerse Spaanse wijnen is vanaf 17.00 tot 19.00 uur. Ook de speciale cava´s van Lieske zijn dan te proeven, en alle wijnen zijn uiteraard te bestellen.De aanvang van het wijn-spijs diner is om 19.15 uur. Kom je naar het wijn-spijs diner dan is de proeverij gratis.Tot 9 juni, hasta luego!

De wijnproeverij voor 10,00 vind je hier: https://www.lossuenos.eu/wijnproeverij-proosten-met-lieske-op-09-juni-2022.html

Het wijn-spijsdiner is hier te boeken voor €85,00: https://www.lossuenos.eu/proosten-met-lieske-op-09-juni-2022.html

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »