100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Teuni, 15 juni 2021

Proefschrift Zomerwijnen

Proefschrift Zomerwijnen 2021: de keuze van de importeurs – deel 2
juni 2021 | Proefschrift |

Proefschrift is een vooraanstaand online magazine voor de eet- en wijnliefhebbers van Nederland. Jan van Lissum (Gault Millau/ Wine Professional) is de oprichter en hoofdredacteur van Proefschrift. Samen met zijn team zoekt hij onophoudelijk naar nieuwe vondsten in het wijn- en restaurantwezen.


Net als vorig jaar nodigde Proefschrift de importeurs uit om ieder drie favoriete zomerwijnen te selecteren en op te sturen. We publiceren hun keuzes in een reeks van vier of vijf artikelen.
tekst Jan van Lissum
Iedere importeur werd uitgenodigd om twee witte wijnen en één rode wijn op te sturen. Prijsindicatie: betaalbaar voor iedereen. We ontvingen een mooi geschakeerde selectie wijnen van goed tot zeer goed niveau. En de animo om deel te nemen bleek nog groter dan vorig jaar. We publiceren de wijnen in vier of vijf afleveringen.
Sommige importeurs kozen drie wijnen van ongeveer hetzelfde prijsniveau, andere selecteerden wijnen van drie prijs- en kwaliteitgradaties. Sommige wijnen sloten duidelijk aan bij de bedrijfsfilosofie of huisstijl van de desbetreffende importeur, er waren importeurs die een paar van hun nieuwste ontdekkingen instuurden en weer anderen kozen drie van hun meest verfrissende wijnen.
Voor Proefschrift gold als grote gemene deler: aantrekkelijk fruit, frisse, levendige zuren, lekker doordrinkbaar, ook bij een lunchgerecht. Per importeur voorzien we de wijn die wat ons betreft bij uitstek het label ‘zomerwijn’ verdient van een zonnetje (☼).


Onze favoriete zomerwijnen onder de wijnen die onderstaande importeurs instuurden:
(r) La Peau de l’Ours, Domaine de la Marinière, Chinon, Frankrijk 2020
Résidence Wijnen / Wijnkoperij De Gouden Ton € 13,95

(w) Mar de Frades Albariño Atlántico, Bodegas Ramon Bilbao, Rías Baixas, Spanje 2020
Verbunt Verlinden € 15,95

(w) Godello, Adega A Coroa, Valdeorras, Spanje 2019
Los Sueños de Lo Capitán € 14,95

(r) Pinot Nero, Cembra Cantina di Montagna, Trentino, Italië 2019
Vinites € 11,45

(r) Syrah, Vinhas de Pegões, IGP Península de Sétubal, Portugal 2020
Henri Bloem € 5,95

(w) Gravel, Weingut Faust, Rheingau, Duitsland 2019
Pierre Ache Wijnen € 12,50

(w) 4-Hegy Olaszrizling, Laposa, Badacsony, Hongarije 2019
Lekkers Uit Hongarije € 12,50

(w) Sauvignon Blanc & Riesling, Kalkbrenner & Espenschied, Rheinhessen, Duitsland 2019
Champagnist € 15,45

 

Lees hier het artikel van Proefschrift:


Godello, Adega A Coroa, Valdeorras, Spanje 2019
De familie López Vincente uit Vilamartin de Valdeorras in Ourensen houdt zich al vier generaties lang bezig met wijnbouw. In 2002 besloten ze samen met Roberto Fernándeze Garcia wijn van hoge kwaliteit te gaan maken. De Bodega A Coroa, wat kroon betekent, werd opgericht als een eerbetoon aan hun voorouders, hun kracht en vastberadenheid. Ze bezitten zes percelen in Valdeorras, gelegen op het zuiden of zuidwesten. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
Godello; vrij veel kleur, melkachtige tonen in redelijk vullende geur, direct in de aanzet veel smaak, zuren in combinatie met rijp fruit, kruidige ondertoon, vullende godello met veel lengte (13,5%) € 14,95

Terra de Godos, Adega Pedralonga, Rías Baixas, Spanje 2020
De wijngaarden van Pedralonga in de D.O. Rías Baixas liggen dicht bij de Atlantische kust. Het klimaat, met goede temperaturen en lange regenperiodes, is uitstekend geschikt is voor de albariño-druif. De bodems van de wijngaarden zijn van leem met een granieten ondergrond, en liggen onderaan de berg Ziabre. De familie Alfonso, de eigenaars van deze adega, maken al verschillende generaties hier wijn. Het werk wordt nog steeds gedaan met traditionele methoden en biodynamische technieken.
Albariño, biodynamisch; elegante kleur, vullende geur, veel smaak in aanzet, rijpe tonen, breed, aromatisch, veel wijn, pittige finale met bitters, maaltijdwijn (13%) € 13,95

Ales Negres, Bodegas Terra Remota, Emporda, Spanje 2017
Bodegas Terra Remota werd opgericht in 1999, toen Marc en Emma Bournezeau, een Frans echtpaar met banden in Catalonië, verhuisden naar Empordà. Op dat moment hadden zij 15 hectare ongerept land met eiken, kurkeiken en dennen. In de loop der jaren is het gebied uitgebreid tot 54 hectare. 26 ha is nu beplant met druivenstokken. Het domein ligt ongeveer 15 km van de Middellandse Zee, op een hoogte van 140 meter en heeft granietachtige bodems. De bodega werkt sinds 2012 volledig biologisch.
Garnacha, biologisch, rijping: 1/8 deel voor 9 maanden op hout, rest op rvs; goede kleur met lichte ontwikkeling, redelijke geur, duidelijke houtinvloed, vulling, rijp fruit, redelijk zuren, wel wat ontwikkeling in smaak, veel lengte (14%) € 10,95

Wilt u ook deze wijnen proeven: Bestellen kan via deze link.

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »