100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Eline Groenendijk, 9 januari 2018

Ontspullen of verzamelen...

2018: Ontspullen of Verzamelen?

Tegenwoordig is het in om te ‘ontspullen’. Minder verzamelen, waar je al maanden (en soms jaren) niet naar hebt gekeken, hebt gebruikt of gedragen: gewoon weggooien. Een opgeruimder huis en daardoor meer rust in jezelf volgens veel professionals.

Ook al heb ik een hekel aan opruimen en poetsen, ergens ben ik het eens. Als mijn huis opgeruimd en schoon is geeft me dat een voldaan rustgevend gevoel. Dus opruimen en poetsen doen we dan maar met regelmaat.

Verzamelen is een tweede…dat vind ik lastiger. Ik heb téveel kleding en schoenen bijvoorbeeld.
Maar het liefst verzamel ik wijn. Ik ben in de luxepositie van een kelder waardoor verzamelen ook kan. Het was beter geweest om in een nieuwbouwwoning te wonen. Daar had ik het moeten doen met een enkel wijnbewaarkastje bij gebrek aan kelder. Je kunt wijn namelijk best bewaren, maar dan wel onder de juiste omstandigheden.
Uiteraard is wijn niet eeuwig houdbaar en zou je, bij een kelder met voorraad, eigenlijk een Excel sheet met je voorraad en houdbaarheid moeten bijhouden.
Dan weet je precies wanneer een bepaalde wijn op dronk is. Het gebeurt me nu nog wel eens dat ik ergens achterin nog een flesje vind die eigenlijk al lang geleden gedronken had moeten worden. De gootsteen is dan de enige die hem nog lust.

Kortom, verzamelen heeft voor- en nadelen.
Gelukkig wordt er op z’n tijd wel eens wat gedronken zodat de voorraad enigszins slinkt. Dat gebeurt ook vaak in de december (en begin januari) maand. Dan valt er zo vaak wat te vieren. Naast de Sint, Kerst en Oud en Nieuw is het echt zo’n maand waarop je in die donkere dagen met kaarsjes aan vaak op de bank eindigt met een mooi glas. Genieten! En dan mag, en is net zoals een opgeruimd huis, heel goed voor je geest en gezondheid.

Na een prachtig 2017 met hele mooie momenten, maar ook verdrietige momenten is mijn motto voor 2018 wederom: Genieten! Van elke dag, van zoveel mogelijk momenten en mensen én van mooie wijnen.

En na een gat in mijn voorraad door de afgelopen maanden voel ik mijn verzameldrang alweer komen. Heerlijk om daar januari weer invulling aan te geven en mooie dingen in te slaan.
Heeft u ook zo’n zin in 2018? Laten we mooie wijnmomenten meemaken!

 

Wij ruimen onze kelder ook een beetje op, en hebben dus wat kelderrestanten. Wijnen waarvan een nieuwe jaargang binnen gaat komen of die uit het assortiment gaan.  Nu voor een leuke prijs met een nieuwe verzameling beginnen? Neem eens een kijkje in onze kelder.

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »