100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Eline Groenendijk, 20 november 2017

Herfstwijn nr. 1

Ik heb altijd een beetje moeite gehad met afscheid nemen van de zomer.
De bladeren die gaan vallen, de vele regen, de donkere dagen, de beginnende kou, je winterjas (deze stel ik zo lang mogelijk uit). Ooit moet je eraan geloven.
De wisselingen van de seizoenen. Doe mij maar een jaar lang zomer!
Daar denkt iedereen anders over.
En, bij nader inzien, brengen de seizoenen wel hele mooie diverse ingrediënten met zich mee.
Denk aan de herfst met zijn wild en truffel bijvoorbeeld. Wellicht qua groenten wat saaier maar ook dat valt best mee als je je er even in verdiept.
De tijd van appels, peren en mandarijnen. Afscheid nemen van al dat mooie zomerfruit.
Acht ja, het hele leven staat in teken van ontmoeten en afscheid. Soms heel lastig maar het geeft je ook de mogelijkheid tot variatie, nieuwe keuzes, nieuwe wegen en soms een heel nieuw leven.

Voordat ik te filosofisch word ga ik het snel hebben over wijn.
Ook wijn wisselt met de seizoenen. Althans, voor mij wel. Voor veel mensen denk ik. Nu komt de tijd voor warme herfst- en winterwijnen. Waar je je pantoffels of dikke sokken bij aantrekt, kaarsjes aansteekt, warm en slaperig van wordt.

Ik wil jullie graag meenemen in mijn herfstwijnen top drie...
Eerst maar eens nummer 1:

Pyjama Mencia
Najaar. Tijd voor een dikkere slaapzak voor mijn baby en tsja…ook een pyjama voor mijzelf. Dikke sokken aan. Tsja, niet heel romantisch en mooi maar ja, niets vervelender dan kou en een koud bed.   
De wijn vernoemd naar dit stofje om ons heen wat ons de komende maanden warm gaat houden is: Pyjama Mencia van Bodegas Autor de DeMencia. Een wijn waar je warm voor loopt!

Nacho Leon, de wijnmaker van deze topwijn, maakte ooit één wijn, met zijn volledige passie, met de naam DeMencia. DeMencia betekend in Spanje ook dementie en slaat het op de druif Mencia. Woordspeling dus. Maar deze wijn is duur. Volledig handwerk, lastige wijngaard etc., maar wel top. Vanuit een restaurant in Madrid kwam de vraag om een wat betaalbare wijn voor de horeca te maken Nacho is op zoek gegaan naar een wijngaard die gemakkelijker te bewerken was maar wel met de mooiste wijnstokken. Hiervan is hij de Pyjama gaan maken: een wijn die je aantrekt als een pyjama, een wijn die iedereen past en waar je warm voor loopt. Op het etiket staan de droomwolkjes afgebeeld. Nacho is een filosoof en maakt wijn met z'n hart. Totaal geen commerciële inslag. Eeuwige vrijgezel en dromer….maar met prachtige wijnen om bij weg te dromen.

De Pyjama is gemaakt van 100% Mencia druiven uit Bierzo (Noordelijk Spanje). In de wijn proef je naast veel fruit, chocolade en kruiden ook de frisheid van het gebied. Krijgt 5 maanden houtlagering op Frans eiken. Heerlijk sappig en vol. Aanrader bij eend, rood vlees en stoofpotjes!

Volgende week herfstwijn nummer 2!

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »