100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Door Eline Groenendijk, 13 december 2017

Herfstwijn no. 3

Herfstwijn nummer 3


De Stilte

Tijd voor herfstwijn nummer 3.
December is een maand vol vreugde, vrolijkheid, luidruchtige Zwarte Pieten en families die samen komen, kerstgeluiden en vuurwerk maar ook een maand voor stilte.
Donker, kou, stilte. Stilstaan bij het afgelopen jaar. Nog eens terugkijken naar de mooie momenten, de minder mooie momenten en weer vooruitkijken naar de toekomst.

De derde herfstwijn met de passende naam ‘Habla del Silencio’ wordt je letterlijk stil van.

Habla staat voor praten: praten.
Habla is de 3e vorm van het werkwoord Hablar: praten, spreken. 

Bodegas Habla maakte in eerste instantie twee wijnen die een nummer kregen.
Tot op dit moment nummeren ze nog steeds hun topklasse wijnen. De vorige koning van Spanje heeft op de bodega zijn eigen voorraad no. 5 liggen. Als hij in de buurt is gaat er een koerier heen om een flesje op te halen. Maar deze wijnen zijn niet voor iedereen te betalen.

Tijdens de crisis in Spanje werd de Habla de Silencio gelanceerd, een goedkopere wijn. Praten in stilte. Maar de wijn is zo goed dat je er stil van wordt!

De wijn is gemaakt van de drie druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo. De druiven worden biologisch geteeld en de wijn krijgt 6 maanden houlagering op Frans eiken. Expressieve diep kersenrode wijn, zacht van structuur. In de geur rijp zwart fruit, balsamico en bloemen. In de mond fluwelig, met tonen van peper, mokka, kokos, vanille en donkere chocolade.
Bij harde kazen, Iberico, vlees- en stoofgerechten.

Het bodega maakt overigens ook een prachtige witte wijn Habla de ti: Praten over jou!  

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »