100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Terra Remota Terra Remota – Ales Negres 2019

Terra Remota Terra Remota – Ales Negres 2019
Productomschrijving
Terra Remota – Ales Negres 2019 Deze wijn, gemaakt van 100% Garnacha,  is afkomstig van 1 specifiek perceel. Na de selectie en sortering van de druiven heeft de vifinicatie plaatsgevonden, waarbij gebruikt gemaakt wordt van de zwaartekracht van de druiven en  met dagelijke pigeage (het onderdompelen van de gistende most om meer kleur, geur en ...

Terra Remota – Ales Negres 2019

Deze wijn, gemaakt van 100% Garnacha,  is afkomstig van 1 specifiek perceel. Na de selectie en sortering van de druiven heeft de vifinicatie plaatsgevonden, waarbij gebruikt gemaakt wordt van de zwaartekracht van de druiven en  met dagelijke pigeage (het onderdompelen van de gistende most om meer kleur, geur en extract in de wijn te krijgen). Na de vergisting heeft de wijn 9 maanden gerijpt op RVS, met uitzondering van 1/8 deel, deze heeft op eiken vaten gerijpt. Voor het bottelen heeft de wijn een koude, lichte filtratie ondergaan.

De wijn heeft een mooie, diepe granaatrode kleur, met paarse reflecties. In de neus fris en intens, aroma’s van framboos, zwarte bes, kersen en kruidige tonen. De smaak is zuiver, frank en energiek met veel frisheid, knapperig, rood en zwart fruit, ook kruidige tonen komen hierin terug. De wijn heeft zachte tannines en is gemakkelijk en plezierig om te drinken. Heerlijk met gegrild vlees. Er zijn 25.000 flessen van geproduceerd.

Algemeen

Bodegas Terra Remota werd opgericht in 1999, toen Marc en Emma Bournezeau, een Frans echtpaar met banden in Catalonië, verhuisden naar Empordà. Zij kwamen erachter welke potentie dit gebied bood als wijnbouwgebied. Op dat moment hadden zij 15 hectare ongerept land met eiken, kurkeiken en dennen. In de loop der jaren is het gebied uitgebreid tot in totaal 54 hectare, waarvan er 26 nu aangeplant zijn met druivenstokken. Het gebied ligt ongeveer 15 km van de Middellandse Zee, op een hoogte van 140 meter en heeft granietachtige bodems.  Het moderne wijnmakers-gebouw is een lange, lage betonnen constructie, opgegaan in een heuvel, waarbij de daken zijn bedekt met groene vegetatie. Het gebouw is duurzaam ontworpen, uitgerust met ultramoderne faciliteiten, gebaseerd op het principe van de zwaartekracht. Er wordt dus niets gepompt in deze bodega om de structuur in de druiven zo min mogelijk te beschadigen. De bodega werkt sinds 2012 volledig biologisch.

Alcohol: 14%

Drinken bij een temperatuur van 14-15 °C.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS170319
Bodega
Terra Remota
Gebied
D.O. Emporda
Druivenrassen
100% Garnacha

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Terra Remota Ales Negres 2019
Terra RemotaAles Negres 2019

Lekker soepele wijn...

Lekker soepele wijn...

€11,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »