• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Rodriguez de Vera Pureta Vermouth
  • Rodriguez de Vera Pureta Vermouth

Rodriguez de Vera Pureta Vermouth

Pureta Vermouth

Deze mahonie rode vermouth is helder, maar intens van kleur. Pureta Vermouth is geproduceerd door Pepe Rodriguez de Vera. Naast de vele mooie wijnen die hij maakt, is er nu ook deze vermouth. Gemaakt van oude wijn, absint, hibiscus, kaneel, koriander, sinaasappel, jeneverbes, engelwortel, zoethout, vanille en een geheim ingrediënt dat van Pureta een ‘ouderwetse’ geest maakt, levendig en altijd vol reden. De naam Pureta wordt ook gegeven aan de oude mannetjes in Madrid die op de bankjes rondhangen.

Zuivere, hoog intense neus, waar je de aanwezigheid van kaneel, aangename kruiden, sinaasappelschil, oxidatieve tonen en nootmuskaatachtige noten, vanille tegenkomt. 

In de mond is het zoet, dat het relatief hoge alcoholgehalte in evenwicht brengt door de lichte bitterheid, lage zuurgraad, medium body, hoge smaakintensiteit met de aanwezigheid van noten, kruiden zoals alsem, jeneverbes, kaneel, koriander en sinaasappelschil. De afdronk is middellang met persistentie van bittere en kruidige tonen en een zeer uitgebalanceerd gevoel tussen alcohol-bitterheid-suiker-zuurgraad.

Serveer met een ijsblokje en eventueel een olijf.

Eigenschappen

Druivenrassen: Chardonnay, Airén
Alcohol: 15%
Vinificatie: 12 maanden gerijpt in oude vaatjes van kastanjehout
Productie: 8000 flessen
Drinkbaar tot: 2028

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS