100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Habla n° 29 - 2020

Habla n° 29 -  2020
Productomschrijving
Habla n° 29 2020 HABLA Nº 29 is een uitzonderlijke blend, die op subtiele wijze de beste kenmerken van de meest exclusieve variëteiten van Bodegas HABLA uit de oogst van 2020 combineert. Dit was een jaar dat uitzonderlijke omstandigheden kende, met de uitdagingen van de pandemie op alle niveaus en een bijzonder droog klimaat. In deze omstandigh...

Habla n° 29 2020

HABLA Nº 29 is een uitzonderlijke blend, die op subtiele wijze de beste kenmerken van de meest exclusieve variëteiten van Bodegas HABLA uit de oogst van 2020 combineert. Dit was een jaar dat uitzonderlijke omstandigheden kende, met de uitdagingen van de pandemie op alle niveaus en een bijzonder droog klimaat. In deze omstandigheden kwamen enkele variëteiten duidelijk naar voren: Malbec, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.

Deze variëteiten hebben eerder afzonderlijk in eerdere edities geschitterd, dus de hoge verwachtingen waren een stimulerende uitdaging waar Bodegas HABLA volledig van wist te profiteren. Ze zijn niet alleen zeer compatibel met elkaar, wat interessante synergieën oplevert voor het maken van een uitstekende blend, maar ook het resultaat van de expertise van de wijnmakerij, biologisch werk in de wijngaard en een zeer exclusieve handmatige selectie van het beste fruit. Dit heeft geresulteerd in een unieke sensorische ervaring, met een gebalanceerde structuur, goede tannines en veel body.

HABLA Nº29 is de eerste blend sinds HABLA Nº21 (oogstjaar 2016), die in 2021 een gouden medaille won op de London Wine Competition. Het is een wijn met uitstekende zuurgraad, buitengewone expressie en goede frisheid, en het domineert met zijn aromatische intensiteit.

Deze prachtige wijn heeft intense en elegante, dieprode kleuren die diepte en complexiteit uitstralen. De glans en aantrekkelijke consistentie beloven een zijdezachte ervaring.

De geuren van de Malbec, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon uit Trujillo zijn harmonieus verweven en bieden een unieke zintuiglijke beleving. De uitgesproken expressie voert ons mee naar een wereld van zowel vers als rijp fruit, met hints van kersen, zwarte bessen, bosbessen en subtiele tonen van hars en cipressen. De zachte aanvulling van Frans eikenhout verenigt alle aroma's en laat een delicate, harmonieuze nasmaak achter.

De smaak begint verrassend in de mond, streelt met fijne en elegante tannines. De romigheid, frisheid en balans brengen vreugde in de mond, zijn lang en plezierig, nodigen uit tot nog een slok en nodigen uit om te worden gecombineerd met de meest verfijnde gerechten.

Habla Nº29 bevestigt opnieuw zijn status als een uitzonderlijke blend die het gevoel geeft een heel bijzondere wijn te ervaren, een limited edition waarvan we nu kunnen genieten of enkele jaren kunnen bewaren in de wetenschap dat hij in de fles zal evolueren. Een luxueuze, hedonistische, moderne wijn... 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS005920
Bodega
Bodegas Habla
Gebied
vt Extremadura
Druivenrassen
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Habla n° 29 -  2020
Hablan° 29 - 2020

Voortreffelijk glas!...

Voortreffelijk glas!...

€36,50 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »