100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Terra Remota Terra Remota - Caminante Blanco 2020

Terra Remota Terra Remota - Caminante Blanco 2020
Productomschrijving
Terra Remota – Caminante Blanco 2020 Deze wijn is gemaakt van 40% Garnacha blanca, 30% Chardonnay en 30% Chenin. Na de selectie en sortering van de druiven worden de druiven gekoeld tot 6 gr. C voordat ze geperst worden. De vergisting heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks en Frans eiken vaten, met dagelijkse battonage. De ...

Terra Remota – Caminante Blanco 2020

Deze wijn is gemaakt van 40% Garnacha blanca, 30% Chardonnay en 30% Chenin. Na de selectie en sortering van de druiven worden de druiven gekoeld tot 6 gr. C voordat ze geperst worden. De vergisting heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks en Frans eiken vaten, met dagelijkse battonage. De wijn heeft gedurende 7 maanden gerijpt op de fijne lie. Daarna is de wijn geblend en voor heeft het bottelen een zachte filtratie ondergaan.

De kleur van deze wijn is licht goud, met gouden schitteringen. In de neus subtiel en complex, delicaat met tonen van witte bloemen, anijs, maar ook zilte tonen, veel fruit en brioche. In de mond een aangename mineraliteit, grote elegantie, finesse en precisie, met aroma's van exotisch fruit, wit fruit en bloemen. Volle en krachtige wijn met een zeer goede aromatische lengte. Fijne en minerale wijn die de uitdrukking van het terroir onthult.

Algemeen

Bodegas Terra Remota werd opgericht in 1999, toen Marc en Emma Bournezeau, een Frans echtpaar met banden in Catalonië, verhuisden naar Empordà. Zij kwamen erachter welke potentie dit gebied bood als wijnbouwgebied. Op dat moment hadden zij 15 hectare ongerept land met eiken, kurkeiken en dennen. In de loop der jaren is het gebied uitgebreid tot in totaal 54 hectare, waarvan er 26 nu aangeplant zijn met druivenstokken. Het gebied ligt ongeveer 15 km van de Middellandse Zee, op een hoogte van 140 meter en heeft granietachtige bodems.  Het moderne wijnmakers-gebouw is een lange, lage betonnen constructie, opgegaan in een heuvel, waarbij de daken zijn bedekt met groene vegetatie. Het gebouw is duurzaam ontworpen, uitgerust met ultramoderne faciliteiten, gebaseerd op het principe van de zwaartekracht. Er wordt dus niets gepompt in deze bodega om de structuur in de druiven zo min mogelijk te beschadigen. De bodega werkt sinds 2012 volledig biologisch.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS170420
Bodega
Terra Remota
Gebied
D.O. Emporda
Druivenrassen
40% Garnacha Blanca, 30%Chardonnay, 30% Chenin

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Terra Remota Caminante Blanco 2020
Terra RemotaCaminante Blanco 2020

Subtiel en delicaat...

Subtiel en delicaat...

€26,50 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »