100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Terra Remota Terra Remota – Ales Blanques 2021

Terra Remota Terra Remota – Ales Blanques 2021
Productomschrijving
Terra Remota – Ales Blanques 2021 Deze wijn, gemaakt van 100% Garnacha,  is afkomstig van 1 specifiek perceel. Na de selectie en sortering van de druiven worden de druiven gekoeld tot 6 gr. C voordat ze geperst worden. De vergisting heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, en 3,5% van het totale mengsel op Frans eiken vaten...

Terra Remota – Ales Blanques 2021

Deze wijn, gemaakt van 100% Garnacha,  is afkomstig van 1 specifiek perceel. Na de selectie en sortering van de druiven worden de druiven gekoeld tot 6 gr. C voordat ze geperst worden. De vergisting heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, en 3,5% van het totale mengsel op Frans eiken vaten, alles met regelmatige battonage. De wijn heeft gedurende 7 maanden gerijpt op de fijne lie, en voor het bottelen een zachte filtratie ondergaan.

De kleur van deze wijn is helder bleek goud, met groene reflecties. In de neus expressief en fruitig, typisch voor de witte garnacha, met aroma's van witte bloemen en zoet wit fruit. In de mond fris, met een mooie spanning en rondheid, met smaken van wit fruit en bloemen. Aangenaam en gemakkelijk om te drinken. Lekker bij zeevruchten.

Algemeen

Bodegas Terra Remota werd opgericht in 1999, toen Marc en Emma Bournezeau, een Frans echtpaar met banden in Catalonië, verhuisden naar Empordà. Zij kwamen erachter welke potentie dit gebied bood als wijnbouwgebied. Op dat moment hadden zij 15 hectare ongerept land met eiken, kurkeiken en dennen. In de loop der jaren is het gebied uitgebreid tot in totaal 54 hectare, waarvan er 26 nu aangeplant zijn met druivenstokken. Het gebied ligt ongeveer 15 km van de Middellandse Zee, op een hoogte van 140 meter en heeft granietachtige bodems.  Het moderne wijnmakers-gebouw is een lange, lage betonnen constructie, opgegaan in een heuvel, waarbij de daken zijn bedekt met groene vegetatie. Het gebouw is duurzaam ontworpen, uitgerust met ultramoderne faciliteiten, gebaseerd op het principe van de zwaartekracht. Er wordt dus niets gepompt in deze bodega om de structuur in de druiven zo min mogelijk te beschadigen. De bodega werkt sinds 2012 volledig biologisch.

Alcohol: 14%

Drinken bij een temperatuur van 14-15 °C.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS170121
Bodega
Terra Remota
Gebied
D.O. Emporda
Druivenrassen
100% Garnacha Blanca

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Terra Remota Ales Blanques 2021
Terra RemotaAles Blanques 2021

Fijne witte Garnacha...

Fijne witte Garnacha...

€12,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »