100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Terra Remota Terra Remota Camino tinto 2019

Terra Remota Terra Remota Camino tinto 2019
Productomschrijving
Terra Remota Camino tinto 2019 Deze wijn is een blend van Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvigon en een beetje Tempranillo.  Na de selectie en sortering van de druiven heeft de vifinicatie plaatsgevonden, waarbij gebruikt gemaakt wordt van de zwaartekracht van de druiven en  met dagelijke pigeage (het onderdompelen van de gistende most om meer kleur...

Terra Remota Camino tinto 2019

Deze wijn is een blend van Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvigon en een beetje Tempranillo.  Na de selectie en sortering van de druiven heeft de vifinicatie plaatsgevonden, waarbij gebruikt gemaakt wordt van de zwaartekracht van de druiven en  met dagelijke pigeage (het onderdompelen van de gistende most om meer kleur, geur en extract in de wijn te krijgen). Na de vergisting heeft de wijn 12 maanden gerijpt, 1/3 deel op RVS, 1/3 deel op Frans eiken vaten, en 1/3 deel op barrels van 500 liter. Voor het bottelen heeft de wijn een koude, lichte filtratie ondergaan.

De wijn heeft een prachtige diepe granaatrode kleur met paarse reflecties. Fris en intens, aroma’s van kersen, frambozen, kruidige tonen en een beetje vanille, een complexe en intense neus. De smaak is zuiver en frank, veel complexiteit waarbij in de smaak dezelfde aroma's weer terug te vinden zijn.  De wijn heeft zachte tannines, de afdronk is lang. Een delicate en elegante wijn met veel expressie van het graniete terroir. Heerlijk met gegrild vlees of wild. Er zijn 55.000 flessen van geproduceerd.

Algemeen

Bodegas Terra Remota werd opgericht in 1999, toen Marc en Emma Bournezeau, een Frans echtpaar met banden in Catalonië, verhuisden naar Empordà. Zij kwamen erachter welke potentie dit gebied bood als wijnbouwgebied. Op dat moment hadden zij 15 hectare ongerept land met eiken, kurkeiken en dennen. In de loop der jaren is het gebied uitgebreid tot in totaal 54 hectare, waarvan er 26 nu aangeplant zijn met druivenstokken. Het gebied ligt ongeveer 15 km van de Middellandse Zee, op een hoogte van 140 meter en heeft granietachtige bodems.  Het moderne wijnmakers-gebouw is een lange, lage betonnen constructie, opgegaan in een heuvel, waarbij de daken zijn bedekt met groene vegetatie. Het gebouw is duurzaam ontworpen, uitgerust met ultramoderne faciliteiten, gebaseerd op het principe van de zwaartekracht. Er wordt dus niets gepompt in deze bodega om de structuur in de druiven zo min mogelijk te beschadigen. De bodega werkt sinds 2012 volledig biologisch.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS170619
Bodega
Terra Remota
Gebied
D.O. Emporda
Druivenrassen
35% Garnacha, 35% Syrah, 25% Cabernet Sauvignon, 5% Tempranillo

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Terra Remota Camino tinto 2019
Terra RemotaCamino tinto 2019

Prachtige dieprode wijn...

Prachtige dieprode wijn...

€26,50 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »