100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Rodriguez de Vera Vallejo de Víctor Baja Extracción 2020

Rodriguez de Vera  Vallejo de Víctor Baja Extracción 2020
Productomschrijving
Rodriguez de Vera  Vallejo de Víctor Baja Extracción 2020  Deze prachtige rode wijn die alleen in zeer goede oogstjaren wordt geproduceerd, is medium granaatrood van kleur en helder. In de neus fris, met een gemiddelde intensiteit, met kenmerkende tonen van rood fruit, vegetaal, balsamico en eucalyptus. De smaak is droog, met een medium zuurgr...

Rodriguez de Vera  Vallejo de Víctor Baja Extracción 2020 

Deze prachtige rode wijn die alleen in zeer goede oogstjaren wordt geproduceerd, is medium granaatrood van kleur en helder. In de neus fris, met een gemiddelde intensiteit, met kenmerkende tonen van rood fruit, vegetaal, balsamico en eucalyptus. De smaak is droog, met een medium zuurgraad en tannines, rustiek maar alles is mooi geïntegreerd. Hints van rood en zwart fruit, met daarbij leertonen kom je tegen. De afdronk is middellang met een zeer uitgesproken frisheid.

De wijn wordt gemaakt met gebruikmaking van de steeltjes van de oogst van het jaar daarvoor. Deze worden gedroogd en bewaard, en dit geeft in de smaak wat vegetale, groene smaken.  de doble pasta methode, waarbij een dubbele hoeveelheid schillen wordt gebruikt tijdens de vergisting van de wijn. Daarna heeft de wijn 12 maanden houtrijping ondergaan op Frans eiken vaten die 5 jaar gebruikt zijn.

 

Rodriguez de Vera

Rodriguez de Vera is een familie bodega waar inmiddels de 7e generatie bezig is. De Bodega, landgoed Casalta, is gelegen in Chinchille de Montearagón, provincie Albacete, en valt onder de vt Castilla.

Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zee-niveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Men werkt biologisch dynamisch, en zijn hiervoor gecertificeerd. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt.

Er wordt nu niet meer alleen in Almansa wijnen geproduceerd, maar ook in Mentrida, Rueda, Rioja, Ribera del Duero, Alicante, Jerez, Montilla-Morilles, Gran Canaria, en er komen er nog meer. Pepe is zeer vooruitstrevend, zijn visie voor de toekomst is om oude wijngaarden die op sterven na dood zijn met name in Castilla León, te herstellen en op te waarderen, om daar prachtige wijnen van te kunnen maken.
Hij noemt zichzelf erfgoedrestaurateur met een duidelijke visie: het in leven houden van wijngaarden die het verdienen om op de kaart gezet te worden en ze de bekendheid te geven die ze nooit hebben gekregen. 

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS221020
Bodega
Rodriguez de Vera
Gebied
D.O. Almansa
Druivenrassen
100% Garnacha Tintorera

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Rodriguez de Vera Vallejo de Víctor Baja Extracción 2020
Rodriguez de VeraVallejo de Víctor Baja Extracción 2020

Prachtig glas!...

Prachtig glas!...

€39,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »