100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

U mes U De Llevant Malvasía de Sitges 2022

U mes U De Llevant Malvasía de Sitges 2022
Productomschrijving
De Llevant Malvasía de Sitges 2022 De Llevant is gemaakt van 100% Malvasía de Sitges, een ras wat voorkomt rondom de plaats Sitges in de Penedes. Het ras was door de phyllloxera (druifluis) plaag bijna verdwenen, maar in de oude wijngaard van het ziekenhuis in Sitges waren er nog een paar stammen aanwezig die niet aangetast waren, en zo is het r...

De Llevant Malvasía de Sitges 2022

De Llevant is gemaakt van 100% Malvasía de Sitges, een ras wat voorkomt rondom de plaats Sitges in de Penedes. Het ras was door de phyllloxera (druifluis) plaag bijna verdwenen, maar in de oude wijngaard van het ziekenhuis in Sitges waren er nog een paar stammen aanwezig die niet aangetast waren, en zo is het ras hersteld. Vaak worden van deze druiven zoete wijnen gemaakt, maar deze is droog. 15% van de druiven is gemaakt als een orange wine, door middel van fermentatie  (vergisting) met de druivenschillen, de overige druiven zijn voorzichtig geperst. Daarna heeft de wijn 4 maanden gerijpt in keramische amphoren.

In de neus is de wijn complex en elegant, met mediterrane aroma’s, vleugje citrus en exotisch fruit. De smaak valt op door zijn levendige frisheid, lang aanhouden met minerale tonen en hintst van de kalksteenbodem waar de stokken op gepland zijn. Mooie finesse en evenwicht in de mond. De wijn past goed bij visgrechten, sushi gerechten met rauwe vis, tartaar van tonijn, tataki, maar ook lekker op warme dagen om zo van te genieten.

 

Drinktemperatuur: 8 °C.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS391122
Bodega
U mes U
Gebied
D.O.P. Cava
Druivenrassen
100% Malvasía de Sitges

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

U mes U De Llevant Malvasía de Sitges 2022
U mes UDe Llevant Malvasía de Sitges 2022

...

...

€14,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »