100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Rodriguez y Sanzo Bajo Velo 2021

Rodriguez y Sanzo  Bajo Velo 2021
Productomschrijving
Rodriguez y Sanzo Bajo Velo 2021 Wijnmaker Javier Rodriguez heeft met deze wijn voor een bijzondere verrassing gezorgd. Een witte wijn uit Rueda van de Verdejo druiven die absoluut Atypisch is. De druiven die gebruikt zijn voor deze wijn komen van eeuwenoude wijngaarden in het gebied van Segovia, op een hoogte van 900 meter, met zand- en grindbod...

Rodriguez y Sanzo Bajo Velo 2021

Wijnmaker Javier Rodriguez heeft met deze wijn voor een bijzondere verrassing gezorgd. Een witte wijn uit Rueda van de Verdejo druiven die absoluut Atypisch is.

De druiven die gebruikt zijn voor deze wijn komen van eeuwenoude wijngaarden in het gebied van Segovia, op een hoogte van 900 meter, met zand- en grindbodems. De stokken zijn meer dan 80 jaar oud.

De vergisting van deze wijn en de rijping gedurende 10 maanden wordt gedaan in speciale Sherry vaten. Deze sherry vaten zijn slechts 1 jaar voor sherry gebruikt, worden niet gereinigd waardoor de flor in het vat achterblijft, en naar de bodega van Rodriguez & Sanzo gebracht. De unieke kenmerken van de flor geven de wijn een kleine touche wat je aan sherry doet denken.

De wijn heeft een mineralig en zoutig karakter, invloeden van de bodem en de zee. De kleur is prachtig stro-geel. In de neus aroma’s van witte bloemen, rijp steenfruit, noten, en ziltige nuances. De smaak is mooi gestructureerd en fris met balsamico tonen, zalvend en een mineralige afdronk. Het resultaat is een unieke, hoogst originele wijn. Zeer gastronomisch!

Algemeen:

Javier Rodriguez was jarenlang adviseur bij grote wijndomeinen over de hele wereld tot hij besloot om onder zijn eigen naam te gaan produceren. Nu maakt hij onder de naam Rodriguez Sanzo wijnen uit verschillende noordelijke wijngebieden zoals: Rias Baixas, Bierzo, Rueda, Toro, Priorat & Rioja. De wijnen worden allen geproduceerd in samenwerking met zijn vrouw maar ook deskundigen in diverse regio’s. Hun missie is excellente wijnen te produceren. De wijnen worden veelal biologisch gemaakt.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS250321
Bodega
Rodriguez y Sanzo
Gebied
D.O. Rueda
Druivenrassen
100% Verdejo

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Rodriguez y Sanzo  Bajo Velo 2021
Rodriguez y Sanzo Bajo Velo 2021

...

...

€24,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »