100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Rodriguez y Sanzo Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas 2023

Rodriguez y Sanzo  Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas 2023
Productomschrijving
Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas 2023 Deze wijn is een blend van druiven van verschillende wijngaarden. 80% van de wijngaarden liggen in Medina del Campo, een klein stadje in de buurt van Valladolid. Deze druiven worden biologisch geteeld. De bodem bestaat uit zand met veel kiezels en een leemachtige ondergrond. De wijngaard is omgeven door een d...

Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas 2023

Deze wijn is een blend van druiven van verschillende wijngaarden. 80% van de wijngaarden liggen in Medina del Campo, een klein stadje in de buurt van Valladolid. Deze druiven worden biologisch geteeld. De bodem bestaat uit zand met veel kiezels en een leemachtige ondergrond. De wijngaard is omgeven door een dennenbos, wat de wijngaard een uniek karakter en exclusieve biologische diversiteit geeft. Het klimaat is continentaal. De wijngaard ligt op een hoogte van 740 meter.


De overige 20% van de wijngaarden ligt in Rueda, het dorp wiens naam het teeltgebied bekend is.
Zandgrond bedekt met stenen. Licht hellende heuvel. Eveneens een continentaal klimaat, op een hoogte van 820 meter.
De libel staat voor kracht en elegantie, de belangrijkste kenmerken van deze wijn.

De wijn is licht strogeel van kleur, met groene nuances. In de neus aroma's van tropisch fruit met tonen van anijs, wilde bloemen en balsamico. De smaak is rond met een uitstekende balans, en een lange afdronk.

2/3 van druiven zijn gefermenteerd in RVS tank, 1/3 in 300 en 500 liter vaten van nieuw Frans eikenhout. Daarna zijn de druiven geblend, en is de wijn nog ca. 3 maanden op zijn lie gerijpt. 

Alcohol 13%

Lekker bij vis, wit vlees, vis-stoofschotels en serranoham.

Bodegas Rodriguez y Sanzo

Javier Rodriguez was jarenlang adviseur bij grote wijndomeinen over de hele wereld tot hij besloot om onder zijn eigen naam te gaan produceren. Nu maakt hij onder de naam Rodriguez y Sanzo wijnen uit verschillende noordelijke wijngebieden zoals: Rias Baixas, Bierzo, Rueda, Toro, Priorat & Rioja. De naam van de bodega komt van de achternamen van Javier en zijn vrouw María. De wijnen worden allen geproduceerd in samenwerking met zijn vrouw maar ook met deskundigen in diverse regio’s, zoals Rioja, Toro, Bierzo, Rueda, Ribera del Duero en Priorat. Hun missie is excellente wijnen te produceren. 

Ze bezitten 20 hectare oude wijngaarden, de rest wordt verpacht aan vertrouwde wijnboeren, in totaal hebben zij de controle over 130 hectare, verspreid over diverse regio´s. Na de productie worden de wijnen in een centraal magazijn in Medina del Campo, Vallodolid opgeslagen.

Het werk in de wijngaarden is gebaseerd op de methoden van duurzame landbouw. Om deze reden is een groot deel van de wijngaarden biologisch en werken ze steeds meer in het kader van biologisch -dynamische wijnbouw. Ook in de wijnmakerij wordt ecologisch gewerkt.

In 2014 werd Bodegas Rodríguez y Sanzo erkend als de beste wijnmakerij in Spanje door het gespecialiseerde tijdschrift Vivir el vino, en ook in 2014 werd het opgenomen in de ranglijst van de 100 meest bekroonde wijnmakerijen ter wereld , opgesteld door de World Association of Journalists van het blad Vinos y Licores.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS251823
Bodega
Rodriguez y Sanzo
Gebied
D.O. Rueda, regio la Seca
Druivenrassen
85% Verdejo en 15% Sauvignon Blanc

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed