100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Rodriguez y Sanzo Lacrimus Reserva 2016

Rodriguez y Sanzo  Lacrimus Reserva 2016
Productomschrijving
Lacrimus Reserva 2016 Deze wijn heeft een mooie robijnrode kleur. In de neus komen aroma's van wild zwart fruit, zoethout, gedroogd fruit naar voren, met hints van chocolade en specerijen; vol maar aangenaam. De smaak is fris maar met een overvloed aan gekonfijt fruit en hints van koffie. De afdronk is zeer lang. Deze jaargang heeft in de blend e...

Lacrimus Reserva 2016

Deze wijn heeft een mooie robijnrode kleur. In de neus komen aroma's van wild zwart fruit, zoethout, gedroogd fruit naar voren, met hints van chocolade en specerijen; vol maar aangenaam. De smaak is fris maar met een overvloed aan gekonfijt fruit en hints van koffie. De afdronk is zeer lang.

Deze jaargang heeft in de blend een klein percentage Garnacha, wat complexiteit en frisheid toevoegt aan de wijn. Dit kenmerkt zich door nuances van bosbessen en balsamico, en geeft het onderscheidende karakter van het herkomstgebied weer, wat omringd is door dennenbossen met een overvloed aan aromatische planten.

De wijnstokken zijn meer dan 40 jaar oud en gepland op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel in bodems van klei, kalksteen en steenrijk.

Na de oogst ondergaan de druiven een koude vergisting, maceratie, bij 10ºC gedurende 6-8 dagen. De fermentatie is in houten vaten met inheemse gisten. De malolactische vergisting vindt eveneens in Frans eikenhouten vaten plaats. Daarna rijpt de wijn gedurende 21 maanden op het vat en daarna 18 maanden op de fles.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS250916
Bodega
Rodriguez y Sanzo
Gebied
D.O.C.a Rioja
Druivenrassen
85% Tempranillo , 12% Graciano en 3% Garnacha

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Rodriguez y Sanzo  Lacrimus Reserva 2016
Rodriguez y Sanzo Lacrimus Reserva 2016

...

...

€17,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »