100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

FOS Bodegas FOS Por Los Cien 2018

FOS Bodegas  FOS Por Los Cien 2018
Productomschrijving
Fos Por Los Cien 2018 "Een eerbetoon aan het historische erfgoed van onze wijngaarden. Een eerbetoon aan wijngaarden met een uitzonderlijke levensduur en voorouderlijke wijnbouw. Onze eeuwenoude wijnstokken hebben een balans en concentratie die zich vertalen in de maximale expressie van de meest unieke terroirs van Rioja Alavesa''. Met deze wijn ...

Fos Por Los Cien 2018

"Een eerbetoon aan het historische erfgoed van onze wijngaarden. Een eerbetoon aan wijngaarden met een uitzonderlijke levensduur en voorouderlijke wijnbouw. Onze eeuwenoude wijnstokken hebben een balans en concentratie die zich vertalen in de maximale expressie van de meest unieke terroirs van Rioja Alavesa''.

Met deze wijn de "Por Los Cien" is geprobeerd om alle mogelijke expressie van het fruit over te brengen in de wijn. Met respect voor de zeer oude wijngaarden. Het resultaat is een krachtige, evenwichtige en complexe wijn.

Het oogstjaar 2018 had veel regen in de winter en de lente, wat stopte in juli. Het zorgde wel voor een goede balans tussen fenolische rijping, zuurgraad en alcoholgehalte. De wijngaarden die sinds 1920 geregistreerd zijn in  diverse landgoederen aan de rand van Elciego, liggen op een gemiddelde hoogte van 480 mtr. boven zeeniveau. Ze hebben zeer arme klei-kalksteenbodems, met zandsteenaders op verschillende dieptes. 

De oogst is handmatig, en daarna worden de druiven 12 uur bewaard bij 5 gr. C. Er vindt een 2e optische selectie in de bodega plaats. De vergisting is in eiken en roterende vaten van 500 liter. Daarna wordt de most overgeheveld naar 225 liter vaten voor de malolactische gisting. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 16 maanden in nieuwe Franse eiken vaten van topkwaliteit.

Pure concentratie, karakter, kracht en elegantie. Een bataljon van tactiele en aromatische sensaties van bramen, pruimen, viooltjes, cederhout, zwarte peper, zwarte zoethout... Directe en diepe smaak, volheid van evenwicht en expressie van levend fruit. Dit alles gestructureerd met een nobele, rijpe en stevige tannine. Geweldige lengte.

We raden aan om de fles minstens 10 minuten van tevoren te openen en te serveren tussen 16 en 18C, in een Bordeaux-glas met een ballonbodem en een smalle mond.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS410518
Bodega
Bodegas FOS
Gebied
DOCa Rioja
Druivenrassen
100% Tempranillo

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

FOS Bodegas  FOS Por Los Cien 2018
FOS Bodegas FOS Por Los Cien 2018

Eerbetoon!...

Eerbetoon!...

€109,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »