100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

U mes U Caelus Brut Nature Gran Reserva 2016

U mes U Caelus Brut Nature Gran Reserva 2016
Productomschrijving
Caelus Brut Nature Gran Reserva 2016 Deze prachtige Blanc de Noir is het paradepaardje van bodegas U Mes U, en gelanceerd in februari 2023. Is vernoemd naar Caelus, God uit de Romeinse mythologie, bewaker van de Hemel, schepper van de wolken, de winden en de regen die leven geven aan onze geliefde Aarde, zo geeft de bodega aan. Deze Cava is dan oo...

Caelus Brut Nature Gran Reserva 2016

Deze prachtige Blanc de Noir is het paradepaardje van bodegas U Mes U, en gelanceerd in februari 2023. Is vernoemd naar Caelus, God uit de Romeinse mythologie, bewaker van de Hemel, schepper van de wolken, de winden en de regen die leven geven aan onze geliefde Aarde, zo geeft de bodega aan. Deze Cava is dan ook zeer uniek. 

Caelus is gecreëerd op het landgoed Can Grau, gelegen in de gemeente Sant Martí Sarroca, op een hoogte van 390 m. Het heeft een mild klimaat, beïnvloed door de mediterrane Serralada Prelitoral, een bergmassief aan de Middellandse zeekust , wat zorgt voor een micro-klimaat. De Cava is een blanc de Noir, gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. Het landgoed Can Grau is een van de meest interessante Pinot Noir landgoederen in de Penedès, vanwege de ligging, de oriëntatie van de wijnstokken en de zorg die de bodega er vanaf het begin aan hebben besteed. De Pinot Noir druif is uitstekend geschikt om te rijpen, en om die reden is hiervan een Gran Reserva gemaakt.

De productie is 6000 kg/ha per jaar, en de bodem bestaat uit kalkhoudende klei. De oogst gebeurd handmatig, en daarna ondergaan de druiven een zachte persing. De rijping duurt meer dan 60 maanden.

In de neus valt de cava op door zijn complexiteit en zuivere aroma's. Primaire aroma's zoals bosvruchten en tertiaire aroma's van geroosterd brood en hazelnoten komt je tegen. In de mond wordt je verrast met een subtiele en fijne bubbel, frisheid en levendigheid in contrast met romigheid. In de afdronk blijft de frisheid aanhouden. De cava is zeer delicaat, heerlijk als aperitief, maar door zijn romigheid en complexiteit kan hij ook bij veel gerechten worden geschonken, zoals gerechten met vis, rijst of wit vlees. Een zeer gastronomische cava.

De cava is duurzaam geproduceerd van de wijngaard naar de kelder. Gecertificeerd door de CCPAE en de Wineries for Climate Protection

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS391516
Bodega
U mes U
Gebied
D.O.P. Cava
Druivenrassen
100% Pinot Noir

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

U mes U Caelus Brut Nature Gran Reserva 2016
U mes UCaelus Brut Nature Gran Reserva 2016

Unieke Cava!...

Unieke Cava!...

€39,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »