100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Pedralonga Vendetta 2021

Pedralonga Vendetta 2021
Productomschrijving
Pedralonga Vendetta 2021 Wat gebeurd er als een wijnmaker, topchef en een ontwerper de handen ineen slaan om eigenzinnigs te creëren? Dan ontstaat er een excellente, bijzondere wijn. Maar toch van albariño. De Vendetta 2016 heeft 2 jaar op inox gerijpt, waarvan 1 jaar met regelmatige battonage. Daarna heeft de wijn 1 jaar rusttijd gehad. De dru...

Pedralonga Vendetta 2021

Wat gebeurd er als een wijnmaker, topchef en een ontwerper de handen ineen slaan om eigenzinnigs te creëren? Dan ontstaat er een excellente, bijzondere wijn. Maar toch van albariño.

De Vendetta 2016 heeft 2 jaar op inox gerijpt, waarvan 1 jaar met regelmatige battonage. Daarna heeft de wijn 1 jaar rusttijd gehad. De druiven voor deze wijn zijn niet geperst, maar het sap is volgens de lagrima- oftewel de saignée-methode gewonnen. Saignée is vrij vertaald 'bloeden', het sap wordt druppel voor druppel gescheiden van de most, is een kostbare manier van wijnmaken en wordt ook wel toegepast bij rosé wijnen (zie ook Wikipedia). Gemaakt volgens de biologisch dynamische principes.

De wijn is gemaakt van druivenstokken die ca. 30 jaar oud zijn en op een graniete bodem staan. De kleur van de wijn is goudgeel. In de neus een boeket van citrus, gekonfijt fruit en venkeltonen. De smaak is vol, rond, zacht, licht tropisch en elegant! Excellente wijn met een lange afdronk. 

Limited edition: er worden 700-1.000 flessen per jaar van gemaakt.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS260621
Bodega
Adega Pedralonga
Gebied
D.O. Rías Baixas
Druivenrassen
100% Albariño

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Pedralonga Vendetta 2021
PedralongaVendetta 2021

Exclusieve Albariño!...

Exclusieve Albariño!...

€48,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »