100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Bodegas Pincerna Sumiller Prieto Picudo 2021

Productomschrijving
Sumiller Prieto Picudo 2021 Wel eens van Prieto Picudo gehoord?  Prieto Picudo is om vele redenen een van die bijna magische druiven, zoals met de goede kleur, de zuurgraad, het mogelijke alcoholgehalte en natuurlijk de veelzijdigheid ervan om wijnen van zeer hoge kwaliteit te creëren, of het nu rosé of rood is. Het is een inheemse variëteit...

Sumiller Prieto Picudo 2021

Wel eens van Prieto Picudo gehoord? 

Prieto Picudo is om vele redenen een van die bijna magische druiven, zoals met de goede kleur, de zuurgraad, het mogelijke alcoholgehalte en natuurlijk de veelzijdigheid ervan om wijnen van zeer hoge kwaliteit te creëren, of het nu rosé of rood is.

Het is een inheemse variëteit uit het Valdevimbre-gebied in León, waarvan de wijnen zeer gewaardeerd worden en die beetje bij beetje zijn weg vindt naar krachtige appellations als Rioja of Ribera del Duero.

Deze wijn van Prieto Picudo is afkomstig van wijngaarden tussen de 20 en 30 jaar oud en ondergaat zowel alcoholische als malolactische gisting in roestvrijstalen tanks.

De Pincerno tinto is kersenrood van kleur met violette tinten. De wijn heeft een zeer persoonlijke en expressieve neus. Rood fruit, bosbessen, wilde vruchten maar ook rijp fruit (aarbei en kers) met hints van zoethout en eucalyptus, je komt het allemaal tegen. In de mond is het erg smaakvol, met een lichte bitterheid. Aangename ronde afdronk, en mooi in balans.

Lekker bij vette vis, halfharde kazen, pasta, varkensvlees, eend en rundvlees. Ook bij een stoofschotel past deze wijn uitstekend.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS540521
Bodega
Pincerna
Gebied
Castilla y León
Druivenrassen
Prieto Picudo

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Bodegas Pincerna Sumiller Prieto Picudo 2021
Bodegas PincernaSumiller Prieto Picudo 2021

Geweldige wijn!...

Geweldige wijn!...

€17,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »