100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

DeMencia de Autor Pyjama Mencía 2019

DeMencia de Autor Pyjama Mencía 2019
Productomschrijving
Pyjama Mencía 2019 Deze wijn is 100% van de Mencía druif, een inheems soort. De wijngaarden met ca. 60 jaar oude wijnstokken zijn gelegen in de D.O. Bierzo in het noorden van Spanje.  De fermentatie vond plaats in tanks van 2500 liter, met een gemiddelde temperatuur van 25° C. Er is gebruikt gemaakt van natuurlijke gistcellen. De wijn heeft 1...

Pyjama Mencía 2019

Deze wijn is 100% van de Mencía druif, een inheems soort. De wijngaarden met ca. 60 jaar oude wijnstokken zijn gelegen in de D.O. Bierzo in het noorden van Spanje. 

De fermentatie vond plaats in tanks van 2500 liter, met een gemiddelde temperatuur van 25° C. Er is gebruikt gemaakt van natuurlijke gistcellen. De wijn heeft 11 maanden gerijpt op Frans eiken vaten van 2 en 3 jaar oud. Er wordt gezocht naar de beste coupage, mix, van de verschillende vaten, om zo evenwicht, verfijning, complexiteit en een uitgesproken karakter in de wijn te krijgen. Er wordt biologisch en biodynamisch gewerkt door deze bodega.

De wijn is medium kersenrood van kleur met paarse tinten. In de neus is het rode fruit opmerkelijk aanwezig, met wat aangename sensaties van tropisch fruit en citrustonen. De houtrijping ondersteund en geeft wat kracht aan de wijn. In de mond een frisse en subtiele wijn, aangenaam om te drinken. Lange afdronk met veel frisheid. Heerlijk bij stoofpotjes, charcuterie, Iberico-ham.

Van deze wijn zijn 8.500 flessen gebotteld. 

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS110119
Bodega
Autor de DeMencia
Gebied
D.O. Bierzo
Druivenrassen
Mencía

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

DeMencia de Autor Pyjama Mencía 2019
DeMencia de AutorPyjama Mencía 2019

Vrolijke, fruitige krachtpatser va...

Vrolijke, fruitige krac...

€15,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »