100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

DeMencia de Autor DeMencía Mencía 2018

DeMencia de Autor DeMencía Mencía 2018
Productomschrijving
DeMencía Mencía 2018 Demencia Mencía 2018 is net als zijn voorgangers een fantastische wijn, met een heldere en diepe bordeauxrode kleur. De neus is expressief en heeft fruit, met geroosterde tonen van het houtgebruik. De smaak is zijdezacht, met wat balsamico tonen en mineraliteit. Complex, evenwichtig, smaakvol en elegant mag je deze wijn wel...

DeMencía Mencía 2018

Demencia Mencía 2018 is net als zijn voorgangers een fantastische wijn, met een heldere en diepe bordeauxrode kleur. De neus is expressief en heeft fruit, met geroosterde tonen van het houtgebruik. De smaak is zijdezacht, met wat balsamico tonen en mineraliteit. Complex, evenwichtig, smaakvol en elegant mag je deze wijn wel noemen.

2018 was erg regenachtig, er viel ongeveer 1.000 mm neerslag. In de winter was er wel wat vorst, maar erg laat. De lente en zomer die daarop volgde was mild, met regelmatig terugkerende neerslag. Als gevolg hiervan kwam de bloei laat opgang. In augustus was er een hittegolf die de rijping versnelde. De oogst was in september.

Na de oogst gaan de druiven in een kleine RVS tank, waar de fermentatie spontaan op gang komt met de eigen natuurlijke gisten van de druiven. Ongeveer 20% van druiven gaat met de steeltjes de tank ik. Er wordt regelmatig battonage toegepast. Na de vergisting rijpt de wijn 22 maanden op Frans eiken vaten. De wijn is in augustus 2020 gebotteld, en daarna nog 8 maanden in de kelder verder gerijpt alvorens hij op de markt werd gebracht.

De Demencia Mencía 2018 kan worden beschouwd als Vino de Villa, één van de nieuwe classificaties die in 2019 zijn goedgekeurd in de Denomiación de Origen Bierzo. Deze classificaties vervangen de klassiekers zoals crianza en reserva, en gelden alleen voor deze D.O. Voor de classificatie Vino de Villa houdt dit in dat de gebruikte druiven 100% afkomstig moeten zijn van de percelen die tot de betreffende gemeente behoren, en de opbrengst zal 20% lager moeten zijn dan de maximum opbrengst vastgesteld door de D.O. De druiven van deze wijn komen van de wijngaarden gelegen in de gemeente Villafranca del Bierzo. Er wordt eco-duurzaam gewerkt, zowel in de wijnbouw als in de productie.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS110318
Bodega
Autor de DeMencia
Gebied
D.O. Bierzo
Druivenrassen
100% Mencía

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

DeMencia de Autor DeMencía Mencía 2018
DeMencia de AutorDeMencía Mencía 2018

Grootse Mencía uit Bierzo!...

Grootse Mencía uit Bie...

€35,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »