100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Bocopa Marina Alta Gran Seleccíon 2021

Bocopa Marina Alta Gran Seleccíon  2021
Productomschrijving
Marina Alta 2021 Moscatel de Alejandría is een druif die behoorlijk veel in Spanje wordt verbouwd. Ruim 12.000 ha staat er aangeplant, en is daarmee wereldwijd het grootste aandeel. Van dit ras worden zowel droge, als zoete wijnen geproduceerd. Vooral in het zuiden van Spanje worden veel zoete dessertwijnen van Moscatel gemaakt. De Marina Alta i...

Marina Alta 2021

Moscatel de Alejandría is een druif die behoorlijk veel in Spanje wordt verbouwd. Ruim 12.000 ha staat er aangeplant, en is daarmee wereldwijd het grootste aandeel. Van dit ras worden zowel droge, als zoete wijnen geproduceerd. Vooral in het zuiden van Spanje worden veel zoete dessertwijnen van Moscatel gemaakt.

De Marina Alta is een unieke wijn, aromatisch, fruitig, puur. Met een heel licht zoetje (de wijn wordt echter droog genoemd) is deze wijn toegankelijk voor zowel de ervaren wijnkenner als voor iemand die de wijnwereld aan het ontdekken is.

De kleur is licht goudgeel, in de neus is de wijn aromatisch en fruitig, met aroma´s van verse Moscatel druiven, witte bloemen en vers fruit. Intens, fijn en elegant.

Het mondgevoel is vol en zeer fruitig, met tonen van anijs en venkel. De zuurgraad en zoetheid zijn goed in balans. Het is een unieke, bijzondere wijn, evenwichting en rond.

De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn groeien liggen dicht bij de zee, in de subzone La Marina. Hier zijn de temperaturen optimaal voor de rijping: warme, zeer droge en zonnige dagen maar wel met een frisse zeebries, en koele nachten. Een uniek miccroklimaat dus.

De bodem is arm, kalkrijk en zanderig. De druiven staan geplant in kleine struikjes (en vaso), dicht bij de grond. Door de zandgronden wordt het zonlicht gereflecteerd wat de rijping van de druiven vergemakkelijkt. De opbrengst is 6500 kg per hectare.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS050121
Bodega
Bodegas Bocopa
Gebied
D.O. Alicante
Druivenrassen
Moscatel de Alejandría

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Bocopa Marina Alta Gran Seleccíon 2021
BocopaMarina Alta Gran Seleccíon 2021

Elegante wijn uit de Mediterrean...

Elegante wijn uit de Me...

€11,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »