100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Bocopa Fuego Lento Extremo Monastrell 2020

Bocopa Fuego Lento Extremo Monastrell 2020
Productomschrijving
Fuego Lento Extremo Monastrell 2020 De druiven waar deze exclusieve wijn van is gemaakt, zijn afkomstig van meer dan 50 jaar oude Monastrell-wijnstokken uit de plaatsen El Algaiat en La Canalosa in Alicante. De stokken staan in bush, dwz, op zichzelf staan en niet bv in rijen aangeplant. Dit gebeurd veelal in droge gebieden. De wijngaarden zijn i...

Fuego Lento Extremo Monastrell 2020

De druiven waar deze exclusieve wijn van is gemaakt, zijn afkomstig van meer dan 50 jaar oude Monastrell-wijnstokken uit de plaatsen El Algaiat en La Canalosa in Alicante. De stokken staan in bush, dwz, op zichzelf staan en niet bv in rijen aangeplant. Dit gebeurd veelal in droge gebieden. De wijngaarden zijn in terrassen aangelegd, met stenen muurtjes en zijn door UNESCO als erfgoed verklaard.

Zoals de naam al aangeeft ligt de wijngaard in een extreem droog klimaat. De opbrengst per hectare is niet meer dan 3000 kilo druiven. Maar hierdoor is de concentratie, rijpheid en smaak van de druiven enorm intens. Een aantal stokken die op het punt stonden op gerooid te worden vanwege hun lage opbrengst en leeftijd zijn voor dit project gered. De wijngaarden krijgen ruim 3200 zonuren per jaar, en maar heel weinig regen, ca. 300 mm per jaar.

Er is een strikte selectie van de druiven in de wijngaard tijdens het oogsten, en daarna nog een tweede selectie in de bodega. Daarna volgt een lange vergistingsperiode om alle rijke smaken van deze druiven in de wijn tot uiting te laten komen. De wijn heeft 12 maanden op Frans eiken gerijpt.

De wijn is anders dan een klassieke Monastrell wijn. Veel kleur, in de neus intensiteit maar ook finesse, de smaak is evenwichtig, elegant en droog.

Fuego lento betekent langzaam vuur.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS05120
Bodega
Bodegas Bocopa
Gebied
D.O. Alicante
Druivenrassen
100% Monastrell

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Bocopa Fuego Lento Extremo Monastrell 2020
BocopaFuego Lento Extremo Monastrell 2020

Elegante wijn uit een extreem droo...

Elegante wijn uit een e...

€23,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »