100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Bodegas Pincerna La Retorcida 2021

Productomschrijving
Sumiller Prieto Picudo 2021 Wel eens van Prieto Picudo gehoord?  Prieto Picudo is om vele redenen een van die bijna magische druiven, zoals met de goede kleur, de zuurgraad, het mogelijke alcoholgehalte en natuurlijk de veelzijdigheid ervan om wijnen van zeer hoge kwaliteit te creëren, of het nu rosé of rood is. Het is een inheemse variëteit...

Sumiller Prieto Picudo 2021

Wel eens van Prieto Picudo gehoord? 

Prieto Picudo is om vele redenen een van die bijna magische druiven, zoals met de goede kleur, de zuurgraad, het mogelijke alcoholgehalte en natuurlijk de veelzijdigheid ervan om wijnen van zeer hoge kwaliteit te creëren, of het nu rosé of rood is.

Het is een inheemse variëteit uit het Valdevimbre-gebied in León, waarvan de wijnen zeer gewaardeerd worden en die beetje bij beetje zijn weg vindt naar krachtige appellations als Rioja of Ribera del Duero.

La Retorcida is een unieke rode wijn, gemaakt met druiven die afkomstig zijn van 90-100 jaar oude wijnstokken. Veel van deze wijngaarden zijn verlaten, maar dankzij het werk van ons team samen met wijnboeren in de omgeving hebben we ze kunnen herstellen om een ​​wijn te kunnen aanbieden die de essentie van ons land getrouw weerspiegelt.

La Retorcida is een rode wijn van Prieto Picudo die ongeveer 11 maanden in eikenhouten vaten rijpt. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en rust hij ongeveer 1 jaar in de wijnmakerij, voordat hij op de markt gaat.

Deze rode wijn heeft een heldere en aantrekkelijke kleur, robijnrood en tonen van kersenrood. In de neus aroma's die je doen denken aan lentewandelingen door de wijngaard en vooral door de omliggende gebieden; vol met kruiden zoals tijm, rozemarijn, cistus, en nog veel meer. Zelfs met enkele pijnbomen in de buurt. Daarnaast komen er ook kruidige aroma's naar voren, zoals zwarte peper vermengd met laurier en gember. Het mondgevoel van deze wijn is rond, zalvend en vooral erg lang. Het is een echte genietwijn!

Heerlijk bij gedroogde runderham (Cecina de Buey), Jamon Iberico, harde kazen van schaap of geit. Maar ook geweldig bij wildgerechten van haas, patrijs, kwartel, duif, hert of ree.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS540621
Bodega
Pincerna
Gebied
Castilla y León
Druivenrassen
Prieto Picudo

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Bodegas Pincerna La Retorcida 2021
Bodegas PincernaLa Retorcida 2021

Topwijn van de bodega!...

Topwijn van de bodega!...

€33,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »