100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

A Coroa Godello 2022

A Coroa Godello 2022
Productomschrijving
A Coroa Godello 2022 De druivenstokken, waar deze wijn van afkomstig is,  staan gepland op leisteen hellingen in de vallei van Valdeorras, waar de temperatuur en vochtigheid gematigd zijn. Door deze omstandigheden hebben de wijnen een delicate structuur en een eigen persoonlijkheid en originaliteit. De wijn heeft een heldere stro-gele kleur met ...

A Coroa Godello 2022

De druivenstokken, waar deze wijn van afkomstig is,  staan gepland op leisteen hellingen in de vallei van Valdeorras, waar de temperatuur en vochtigheid gematigd zijn. Door deze omstandigheden hebben de wijnen een delicate structuur en een eigen persoonlijkheid en originaliteit.

De wijn heeft een heldere stro-gele kleur met een groene hint en gouden reflecties. De meest opvallende aroma’s zijn citrus, tropisch fruit, rijp steenfruit en een lichte anijstoon die aan venkel doet denken, verse wilde kruiden zoals tijm en kamille, maar ook witte bloemen, hooi en minerale tonen.

In de mond is de wijn zacht en soepel, met duidelijke zuren, en een lichte bitterheid, wat typerend is voor godello.

 

Algemeen

De Familie López Vincente uit Vilamartin de Valdeorras in Ourense zijn al vier generaties lang bezig met de wijncultuur in hun omgeving.

In 2002 maakten ze samen met Roberto Fernándeze Garcia een cruciale beslissing: wijn van hoge kwaliteit gaan maken. De Bodega A Coroa, wat kroon betekent, werd opgericht als een eerbetoon aan hun voorouders, hun kracht en vastberadenheid.

Hoewel A Coroa een familiebedrijf is, werken zij met de meest geavanceerde apparatuur.  Zij gaan voor moderne wijnbouw, en zijn altijd op zoek maar de beste kwaliteit. Zij zijn ervan overtuigd dat kwalititeitswijn voornamelijk uit de wijngaard komt. Zij gaan dan ook voor kwaliteit, met respect voor het milieu. Ze bezitten zes percelen in Valdeorras, allen gelegen op het zuiden of zuid-westen, en met een microklimaat. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De oogst is handmatig gedaan, en men maakt gebruik van kleine kratjes van 14 kg om de oogst mee naar de bodega te vervoeren. Bodega A Coroa is de eerste maar momenteel nog de enige in Valdeorras die werkt met een gecontroleerde productie door de D.O. De totale productie bedraagt momenteel ca. 90.000 liter.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS370122
Bodega
Bodega A Coroa
Gebied
D.O. Valdeorras
Druivenrassen
Godello

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

A Coroa Godello 2022
A CoroaGodello 2022

Fijn glas uit Noord-West Spanje...

Fijn glas uit Noord-Wes...

€17,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »