100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

A Coroa A Coroa Godello Ladeira Vella 2018

A Coroa A Coroa Godello Ladeira Vella 2018
Productomschrijving
A Coroa Ladeira Vella 2018 Deze wijn komt van zeer oude druivenstokken, waarvan de productie maar 1 kg per stok is.  Gemaakt van de Garnacha Tintorera, deze druif heeft rood sap, waardoor de wijn dan ook paars-rood van kleur is. In de neus een mooi en fijn karakter. Rijpe zwarte vruchten zoals bramen, blauwe bessen, zelfs een beetje een zoete to...

A Coroa Ladeira Vella 2018

Deze wijn komt van zeer oude druivenstokken, waarvan de productie maar 1 kg per stok is.  Gemaakt van de Garnacha Tintorera, deze druif heeft rood sap, waardoor de wijn dan ook paars-rood van kleur is.

In de neus een mooi en fijn karakter. Rijpe zwarte vruchten zoals bramen, blauwe bessen, zelfs een beetje een zoete toon van een snoepje.In de mond is het een volle wijn, goed gestructureerd door de rijping . De zuurgraad is mooi in balans, en er zijn geen groene tannines. Het is een wijn met veel karakter en kan nog een aantal jaren bewaard worden.

Druif: 100% Garnacha Tintorera.

 

Algemeen

De Familie López Vincente uit Vilamartin de Valdeorras in Ourense zijn al vier generaties lang bezig met de wijncultuur in hun omgeving.

In 2002 maakten ze samen met Roberto Fernándeze Garcia een cruciale beslissing: wijn van hoge kwaliteit gaan maken. De Bodega A Coroa, wat kroon betekent, werd opgericht als een eerbetoon aan hun voorouders, hun kracht en vastberadenheid.

Hoewel A Coroa een familiebedrijf is, werken zij met de meest geavanceerde apparatuur.  Zij gaan voor moderne wijnbouw, en zijn altijd op zoek maar de beste kwaliteit. Zij zijn ervan overtuigd dat kwalititeitswijn voornamelijk uit de wijngaard komt. Zij gaan dan ook voor kwaliteit, met respect voor het milieu. Ze bezitten zes percelen in Valdeorras, allen gelegen op het zuiden of zuid-westen, en met een microklimaat. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De oogst is handmatig gedaan, en men maakt gebruik van kleine kratjes van 14 kg om de oogst mee naar de bodega te vervoeren. Bodega A Coroa is de eerste maar momenteel nog de enige in Valdeorras die werkt met een gecontroleerde productie door de D.O. De totale productie bedraagt momenteel ca. 90.000 liter.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS370418
Bodega
Bodega A Coroa
Gebied
D.O. Valdeorras
Druivenrassen
100% Garnacha Tintorera

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

A Coroa A Coroa Ladeira Vella 2018
A CoroaA Coroa Ladeira Vella 2018

Verrassend mooi rood!...

Verrassend mooi rood!...

€36,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »