100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Celler Clos 93 Garnatxa del PO 2018

Celler Clos 93 Garnatxa del PO 2018
Productomschrijving
Garnatxa del PO 2018 De mannen van Clos 93 vonden in hun wijngaard een zeer oude Garnacha kloon, Del Po genaamd. Er komt maar heel weinig van deze kloon voor, slechts 0,0001% ten opzichte van de 'gewone' Garnacha stokken, en komt alleen maar in Priorat voor! En hier moet je dan ook iets bijzonders mee doen uiteraard! Zo heeft deze wijn 24 maanden...

Garnatxa del PO 2018

De mannen van Clos 93 vonden in hun wijngaard een zeer oude Garnacha kloon, Del Po genaamd.

Er komt maar heel weinig van deze kloon voor, slechts 0,0001% ten opzichte van de 'gewone' Garnacha stokken, en komt alleen maar in Priorat voor! En hier moet je dan ook iets bijzonders mee doen uiteraard! Zo heeft deze wijn 24 maanden gerijpt in flessen die begraven zijn op een diepte van 2 meter, in de wijngaard waar deze stokken gevonden zijn.

In samenwerking met de DOca Priorat, de organisatie NCAVI (Catalan Vineyard Institute and Wine) en de schrijver, dichter en voedselexpert Mar Galván is dit project gerealiseerd. De wijn wordt geleverd in een individuele box is gemaakt van klei, handgemaakt speciaal voor deze wijn. De productie is slechts 100 flessen.

Waarom onder de grond laten rijpen? Na verschillende onderzoeken en vergelijkingen met opgeslagen flessen op de conventionele manier, blijkt dat op deze diepte in de wijngaard de temperatuur, druk en vochtigheid zeer constant zijn, hierdoor wordt de beste rijping in de fles gegarandeerd.

Het is een aparte wijn waarvan er maar weinig exemplaren zijn, normaal gesproken reserveren mensen hem voordat hij in de verkoop gaat. Wij hebben een enkel exemplaar weten te bemachtigen. Hij wordt geleverd in een aardewerken kist, handgemaakt door een lokale pottenbakker, die de temperatuur bewaart tijdens de opslag thuis.

Deze rode wijn heeft een heldere granaatrode kleur. In de neus tref je intense, openhartige, zuivere tonen, enigszins mineraal, enigszins gekonfijt fruit, met op de achtergrond geroosterde tonen.

De smaak is krachtig, maar met zoete tannines, aangenaam van smaak, rijp fruit kom je tegen, met daarna een prachtige lange afdronk.

Drink deze wijn licht gekoeld, zodat zij nog beter tot haar recht komt! Een feestje!

Productspecificaties

Artikelnummer
LS280518
Bodega
Clos 93
Gebied
D.O.Ca Priorat
Druivenrassen
100% Garnaxta del PO

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Celler Clos 93 Garnatxa del PO 2018
Celler Clos 93Garnatxa del PO 2018

Garnacha met diepgang!...

Garnacha met diepgang!...

€159,95 Incl. btw
Bekijken
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »