100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

FOS Bodegas FOS Blanco 2022

FOS Bodegas  FOS Blanco 2022
Productomschrijving
Fos Blanco 2022 Deze frisse witte wijn is afkomstig van een selectie van wijngaarden met verschillende terroirs in de stad Elciego, in La Rioja Alavesa. De wijnstokken die hier aangeplant zijn, zijn ca. 50 jaar oud, en vrijstaand. De bodem is overwegend kalkrijke klei. Deze selectie van wijngaarden is gemaakt om de pure expressie van de mineralit...

Fos Blanco 2022

Deze frisse witte wijn is afkomstig van een selectie van wijngaarden met verschillende terroirs in de stad Elciego, in La Rioja Alavesa. De wijnstokken die hier aangeplant zijn, zijn ca. 50 jaar oud, en vrijstaand. De bodem is overwegend kalkrijke klei.

Deze selectie van wijngaarden is gemaakt om de pure expressie van de mineraliteit en frisheid te krijgen in deze wijn, die gemaakt is van 100% Viura druiven. Elk perceel wort afzonderlijk met de hand geplukt voor de vinificatie. Na de fermentatie rijpt de wijn nog ca. 3 maanden sur lie (op zijn droesem) in roestvrijstalen tanks, daarna nog eens 3 maanden op Frans en Amerikaans eiken vaten.

Het klimaat is mediterraan met continentale invloeden. De zomers zijn droog, maar de winters kunnen lang en streng zijn. Er is weinig neerslag, gemiddeld 400 mm. per jaar.

De wijn is fris en fruitig met een lichte hint van de rijping op zijn lies. De kleur is strogeel, schoon en helder. In de neus intense aroma´s van fruit, met tonen van appel en ananas.

Het mondgevoel is mooi opgebouwd, met een evenwichtige zuurgraad. Prettig glas om te drinken.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS410122
Bodega
Bodegas FOS
Gebied
DOCa Rioja
Druivenrassen
100% Viura

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

FOS Bodegas  FOS Blanco 2022
FOS Bodegas FOS Blanco 2022

...

...

€14,95 Incl. btw
Bekijken
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »