100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Viña Elena Familia Pacheo Blanco 2021

Viña Elena Familia Pacheo Blanco 2021
Productomschrijving
Viña Elena – Familia Pacheco blanco 2021 Deze uitzonderlijke jonge witte wijn is gemaakt van het Spaanse druivenras Airén. Dit is één van meest aangeplante rassen in Spanje, ruim 30% van alle druivenaanplant, en komt alleen in dit land voor. Veel hiervan wordt gebruikt om brandy ervan te maken. Viña Elena wil graag met deze witte wijn aanto...

Viña Elena – Familia Pacheco blanco 2021

Deze uitzonderlijke jonge witte wijn is gemaakt van het Spaanse druivenras Airén. Dit is één van meest aangeplante rassen in Spanje, ruim 30% van alle druivenaanplant, en komt alleen in dit land voor. Veel hiervan wordt gebruikt om brandy ervan te maken. Viña Elena wil graag met deze witte wijn aantonen dat er van dit ras ook heerlijke wijnen gemaakt kunnen worden.

De kleur is helder strogeel, in de neus licht maar expressief, met aroma’s van ananas, papaya, kamille en een beetje bloemig. In de mond zacht, waar dezelfde aroma’s van het fruit terugkomen. Lekker als aperitief en gaat goed samen met zeevruchten, vis, sushi en paella’s.

Drinken bij een temperatuur van 8-10 °C.

Algemeen

Viña Elena Bodegas is gelegen in Jumilla, in het noorden van de provincie Murcia. Deze door de familie Pacheco gerunde bodega dateert uit 1948, toen Francisco, de overleden grootvader van de huidige generatie, op bescheiden schaal wijn begon te maken.

Hoewel het bedrijf zich inmiddels heeft ontwikkeld op het gebied van technologie, heeft de huidige generatie die aan het roer staat, de zussen Elena en Emi, respect voor het familie erfgoed en streven naar een warme en vriendelijke omgeving voor zowel cliënten als voor de medewerkers, naar voorbeeld van Paco en Francisco, de vader en grootvader.

De familie is trots op de medewerkers, die al diverse generaties van dezelfde families bij deze bodega werken, en worden de “andere familie” genoemd. In combinatie met de innovatie en het harde werken van het jonge, professionele team wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd, en dat weerspiegeld zich in hun wijnen.

Jumilla is één van de warmste en droogste wijngebieden van Europa. Deze droge omstandigheden maken het relatief eenvoudig om organic werk te verrichten, en gezonde druiven te produceren zonder gebruik te maken van chemische producten.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS200121
Bodega
Viña Elena
Gebied
D.O. Jumilla
Druivenrassen
Airén

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Viña Elena Familia Pacheco Blanco 2021
Viña ElenaFamilia Pacheco Blanco 2021

Frisse Airén...

Frisse Airén...

€9,45 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »